kbba

Latest Posts

Dah lama tak rasa nak jadi gila.

By 3:43 PM ,

As salam...

Ok aku belum gila lagi. Kalau da gila tak boleh bagi salam...
Kecoh je kan. Bukan apa... Lin paling2 tak suka orang bagi kerja last minute. Nak bagi kerja tu, please la.. bagi masa. Kalau kerja tu manual tak pe, ni guna teknologi komputer. Ikut nasib la. Kalau PC power tinggi dewa graphic pun, dia nak buat hal, buat juga kan.

Actually kerja ni simple je. Cuma file tu berat nak mamp**. Click 1, tunggu 3 minit loading. Bayangkan macam mana nak facing menda alah tu. Pastu mintak cepat. Gelabah hayam la aku. Nak lunch pun tak sempat.

Konon2 kalau aku mengadap pc tu, dia cepat la. Macam orang bijak je. Nak buat kerja kena tenang. Senyum... Ha.. baru hasil pun senyum. Jangan push2 ni. Aisshh... Dah la bos aku tak ada semalam. Tak dapat nak bela diri.

Rupa2 nya pagi ni baru tahu mamat yang mintak aku buat kerja dia tu tipu. Sebenarnya dia yang kena edit. Bukannya lin. Tapi dorang bg alasan tak boleh buat. Bila lin tanya da bagitahu bos lin belum? dia kata DAH. Padahal bos lin tak tahu pun anak buah dia kena buliiiiiii... Arrgghhh...
Takkan la graphic designer tak boleh edit pic oiiiii... Malu mak cik oiii...Malu sangat.!

Lin da stress, lastly aku GIVE UP. Orang tu mintak siapkan before 5. 4 something tak ada apa pun yang terhasil, end up lin bagitahu tak boleh buat. Nak cakap apa lagi kan. Kita da berusaha. Dia pun call big boss. Dato tu suh publish by today gak. Nasib la Dato tu boleh bertolak ansur. Kalau tak... ermmm....

Pagi ni, lin continue buat. Tapi hampeh. Hasil memang macam haram je rupanya. Macam lukisan budak tadika. Apakah??? Aku pun tunjuk teror edit2 guna photoshop... Urrmmm.. Tak jadi. Sekali lagi give up.

Nasib baik senior lin ni teror photoshop. Dia pun tolong lin edit sana sini. Tampal sana sini. SIAP!!
Wow... amazing.. Graphic designer pun tak boleh buatkan.. hahaha... Clap2...  Dan hasil memang superb. Tahniah Seri.

berejam aku menunggu... hitam je keluarnya...

hasil render semalaman. tengok la bukit pun boleh terangkat...
color pokok salah.. aku tak boleh edit apa2 pun. berat sangat. 

this is final edit by Seri. pandai dia.. aku gak tak teror photoshop.


Ok tu je... yang penting nak bagitahu ni, aku tak suka edit or sambung kerja orang ok bye.!


You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. Hehe..
    Finally ada jugak yg menjadi penyelamat..

    ReplyDelete
  2. Pandainya... seronok kalo dapt study ni...

    ReplyDelete
  3. Hasil yang wow!!bgtau pembuli tu..nk buli biar depan2 bos lin....baru btul!!buli blakang2 tk gentle ar....hehe

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers