Ayat-ayat cinta



As salam....
Situasi ini benar or tak?? hanya korang yang boleh jawap sendiri....
Bahahah..... sila2 baca.



Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.

6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.

6 tahun: Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!



Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..

6 bulan: Trafik jam aah

6 tahun: K..


Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.

6 bulan: Of course I love U.

6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???



Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni

6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah

6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..



Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih

6 bulan: Eh... Your call...

6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!



Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!

6 bulan: Kita makan apa malam ini??

6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI? (Telur dadar / sambal sardin??)



Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain, eh

6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.

6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!



Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu

6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?

6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???



Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?

6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...

6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!



TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?

6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.

6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK..

Post a Comment

5 Comments

  1. haha.. me tak la smpi mcm tu.. but ada certain yg mcm tu la.. hahhahaha


    cthnya mcm reply sms
    last2 k atau senyap tak reply2 dah..hahahha


    ReplyDelete
  2. HAHA! Belum 6tahun lagi. tapi buat masa ni, dah 4 tahun still macam awal kawen. awwww! ;p

    ReplyDelete
  3. Ok..lakiku dari zaman bkawan mmg kurang romantik dgn ayat2 or madah cinta.tp perhatian dia je buat kite tau dia cinta dia masih mcm dlu2.

    ReplyDelete
  4. Bahah ngeri woi 6thn tu.. Daku harap laki aku tidak layan begitu. Mau sentap berpanjangan kan kalo laki mcm tu.

    ReplyDelete
  5. Hehehhehe 6 tahun tak sampai lagi dear....hahahha kalo boleh nak ayat 6 minggu tuh sampai akhir hayat...romantik jekkkk

    ReplyDelete