kbba

Latest Posts

I call it, ME time

By 10:32 AM ,

Assalamualaikum... 

Happy monday bluesssss...........
*bunyi snake kat hujung*

Hobby lin membaca. Baca novel, majalah...
Tapi bukan surat khabar... Bahahah.... 
1 lagi, baca blog korang.... *ayat bodek disini*

Tapi, selain tu, lin suka tengok TV.
Apa2 je cerita asal kan menghiburkan hati. 
Now da tak berapa suka drama cerekarama yang sedih2 
air mata meleleh laju tiap kali tengok. 
Stress tau... 
Pastu nanti D gelak2 kan. 
Lagi stress... 
So, better tak payah tengok drama air mata. 
Sobbb...sob.. T___T 

Dulu cerita hindustan. 
Huh!... cite hindustan pun nangis tau uolls... 
Pelik betul dengan jiwa ni. 
Sensitive sesangat.

Now, dah jadi mummy. 
ME time tu ada lagi ker??? 
ADA... cuma susah sikit la nak curi masa tu. 
Mana nak handle dengan ank, suami...
Nak membasuh, memasak...
Business lagikkkkkk....
Argghhh... 

Kalau di buat senarai kerja2 yang lin ada memang menangis tengok. 
Tapi!! 

ME time mesti ada. 
Kalau tak ada, nanti lin stress + stress + stress
Takut nanti gila. 
Lagi pun tak adil la untuk diri sendiri bila kita tak hargai diri kita.
Reward diri dengan something yang buat kita happy.

Since last year.
My old hobby masa zaman sekolah.
Now baru mampu, nak mengumpul.
So far tak ada niat nak let go.
Sayang. kalau boleh nak ada 1 bilik penuh dengan Novel.

=)

buku ni lin kumpul since last year. 2013 after bersalinkan Harris Adeel.


Masa lin membaca bila yek??

Masa balik kerja.
Time lin tidur kan harris.
Sambil tu, lin membaca.
Bila harris lena. Lin mandi bersih2 kan badan sambung masak.
Lepas makan, time teman D tengok TV, lin membaca lagi.
Membasuh dan melipat baju lin buat 2hari sekali.
So, memang ada time rehat la. Kalau buat hari2 memang tak ada rehat.

Lepas tu, buku ni, lin selalu letak dalam handbag.
Kalau pergi kerja, time lunch free lin akan baca.
Tak pun masa balik kerja tunggu D, lin baca.
So, memang tak membebankan. Enjoy ME time.
Tengok TV pun leh baca buku. 

sapa kata jadi mak tak ada masa untuk hobby??


mummy cita2 besar
- allene a.k.a mummylin -

You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. Sama!!I pun suka membaca!! Tapi i tak berapa baca novel melayu.
    Skrg ni mostly baca buku motivation, self.help,parenting,etc..
    Asik nak membeli buku je. Lagi2 bila masuk kinokuniya.huhu..
    Seriously itu je lah ME time yg ada..kan?
    I pn baca masa balik keje,dlm train,masa tggu hubby amik..
    Kalau nak membaca dengan eusoff alamatnya dia je yg baca buku tu.hehe..

    ReplyDelete
  2. nik takde koleksi mcm tu.. mana yang dah baca dan tak berapa best or takde yang special.. nik let go..
    jadi kalau nampak novel yang sentiasa ada je kat rak tu.. itulah antara novel kesayangan.. hahaha



    nik xde masa dah.. terlampau busy

    ReplyDelete
  3. takde masa klu akk...haha
    klau baca pun kak lin nanti akk sure tk faham..hahaha
    akk dulu pun peminat novel yang tegar sangat...
    memang banyak sangat koleksinya

    ReplyDelete
  4. hebatttt la...peminat tegar novel rupanya...perghhhhhhhhh suka2...julia mmg suka novel...tp masa je membataskan tak dpt baca lama2

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers