kbba

Latest Posts

SuperSquad cerita animation terbaru Malaysia.

By 3:15 PM , ,

As salam...

17 May 2014
Tarikh tercipta sejarah Lin bawak kiddo pergi tengok wayang.
Jemputan dari Bro Framestone. Tapi, Yana yang invite on behalf...kat group gojes, kalau tak lin pun tak tahu.Lepas tu, masa kat sana lin sempat gak la jumpa dengan khairul, yana dan wawa yusof.


- Tayangan perdana khas Blogger -



Me... super2 excited.1st time la katakan. Ok, meh lin share sikit pasal SuperSquad ni.

Filem Super squad sebuah filem 3D animasi. Dulunya Supertots. Now da besar  jadi la SuperSquad.
Supertots pernah memenangi anugerah Animasi 3D Terbaik di Anugerah NEF-AWANI pada tahun 2010. Filem animasi pertama di Malaysia yang mengguna kan teknik " Hybrib Motion - Capture " yang telah di gunakan untuk filem Avatar & Tin tin. Wah...hebatkan. Malaysia semakin maju dalam filem 3D ni. *clap2*

Filem ni, mengisahkan sekumpulan adiwira muda - Kapten Danny, Elly, Alan, Sasha dan Blinq yang mempertahankan bumi.Ada aksi, komedi dan nasihat2 yang boleh kita amik pengajaran untuk anak kecil kita.

Memang menarik perhatian kanak2. Anak lin yang umur 2 tahun setengah tu pun, boleh tengok tanpa buat masalah dalam panggung. Yang buat masalah si kenit Harris je la. Baru setahun kan. Tak tahu tengok cartoon lagi. But it ok. We enjoy it.
Walaupun aku kena tengok kat tangga sambil berdiri dukong si Harris tu. Dari berkasut, terus bukak kasut sebab penat dah berdiri.
Sob..sob... Apa la harris ni, tak sporting. Abam ok je.

Dan, part yang paling best. Ada suara Aaron aziz. (Laksamana Aaron) Dafi AF (Kapten Danny) Diana Danielle (Elly) Radhi Khalid (Blinq) dan lain2 lagi. =)
Korang tahu kat aku minat giler2 ngn Aaron ni. Tapi masa preggy Hafidh je la... :P


Barisan pelakon

tak caya? tengok ni... aaron in the house.... diana dan dafi


Ok mommies... jangan lupa pergi tengok yek. Jom kita support Malaysia product. Bangga anak Malaysia semakin hari semakin maju. Dan bertambah maju lagi bangsa kita orang melayu. Yeahh...!!

3D graphic yang hebat
yang hencem dagu lekuk tu, laksamana aaron... yawww....



Maskot dan warga Netcarbon.
Real Danny, Elly dan Alan

Puan Haslina yang sangat ramah dan baik hati.

Tengok! anak dah menangis mak pak maintain nak bergambar.

Save the date ok! 

TAJUK: Filem Animasi SUPERSQUAD
Tarikh Tayangan: 5 Jun 2014
Pelakon: Dah tulis kat atas... >_<
Genre: Animasi - Aksi & Komedi
Pengarah: Mohd Rashdan Ramlee





Meh layan gambar kami plak. 
 
tengok aksi si adik dan abang. Abang dah semangat. Adik hrmmm....
Ni aksi masa kat luar panggung. Macam2 ragam.
Hafidh tunjuk power dia kat blinq
Nak bgth ni. Mummy suka sasha... >_<
Anak bujang... Tengok cerita aksi memang macam ni la. Terkankang2


Ok. Itu je. Jangan lupa pergi tengok. Tak rugi ok.! 

makpak terujalebih dapattengok wayang
~allene~

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. Amboi.. ini betul2 x reti dok diam

    ReplyDelete
  2. Best eh lin? teringin nak g tp jauh sgt. sobs.

    ReplyDelete
  3. best kan...jumpa gojes dan dapat beramah mesra ngan broframestone....

    ReplyDelete
  4. mmg anak lelaki ni buat kita sentias aberpeluh kan..


    bestnya dapat jemputan mcm ni.. =)

    ReplyDelete
  5. tunggu la sikit hari lagi..adik yang sibuk ajak mam tengok wayang pulak..hehehe

    ReplyDelete
  6. wah dh dpt jemputan blogger..kelas kelas..thanks bgtau psl movie xpnh tau pn

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers