kbba

Latest Posts

Surprise anniversary for hubby

By 10:38 AM , , , ,

Assalamualaikum
Jom start dengan cerita suprise yang tak berapa menjadi ni. 
=D 

Bukan tak jadi sangat la. 
Cuma, pepaham je la. D bukan jenis yang terkejut dan excited. 
Dia ni, jenis coooollll je memanjang. 
Orang kalau gempa bumi, dia relax je lagi ikat tali kasut. 
Ha... perumpaan dari mummylin. 

Lin buat komplot ni dengan adik ipar lin. 
Vacation ke penang ni, memang SIL yang plan. 
So, kami ni yang da selalu ke Penang pun ON je. 
Tak kesah pun. 
Sebab lin memang nak bercuti pun. 

Lin mintak tolong SIL belikan kek anniversary.
Tapi, jangan sampai D tahu. * ni siap warning awal2*
Beli la kat mana2 pun. 
Duit pun da bagi. Tinggal nak amik je dari dia masa kat Penang. 
Siap simpan dalam box polistren supaya kek tak cair. 
Kek ni, made in Melaka uollss..
Nak makan kat Penang. 
Jauh sungguh perjalanannya. 

Malam tu, lepas dinner kami rest dalam bilik masing2. 
Kebetulan, botol susu Hafidh tertinggal dalam kereta. 
D turun pergi amik. 
Dengan gelojoh nya, lin call adik lin suruh hantar kek kat bilik before D sampai. 

Dapat je kek tu, lin terus tak kat atas table yang ada dalam bilik tu. 
Siap, lin pun sambung tidurkan Harris. 
Masa ni, Harris tak tidur lagi. 
Hafidh dah pengsan da. 

D pun masuk bilik. 
Lepas tukar baju dan seluar dia duduk kat kerusi yang bersebelahan dengan meja yang ada kek. 
Baru je dia nak ngap burger. (makan sup hameed tak kenyang la tu) 
"Ehh... mii ada kek la... " 
Buat2 tanya plak... *dalam hati* 
buat2 tak layan D cakap sorang2. D tak puas hati... 


"Mii... bila beli ni? tak nampak pun..." 
"Adalah... suprise..." 


Sambil D buat muka sengeh2... 
Ingat orang tak nampak la tu. 
Walaupun masa tu hanya lampu dari TV je yang ada. 
Anak2 tidur, tak leh terang2. Nanti jaga susah plak. 
Hilang mood romantik. 

Lepas tu, kami potong kek.
Suap2 macam biasa. 
Yang bedal kek lebih opkos la iolls. 
D bedal burger je lebih. 

Lepas da kekenyangan. 
Meh tidur.
Before tidur tu, sempat gak tanya D.

"D surprise tak? " 
"Mesti la... tetiba je ada  "
"Mii beli kat mana? "  
"RAHSIA... "
" Ye la... "  - Sambil sengeh2


Lin kenyang sangat, takut nak tidur terus. 
Lepak2 dulu baca novel sampai terlelap. 

Esok paginya, semua da lapar. 
Pukul 7 dah siap2 nak g breakfast kat hotel. 

Tak suprise mana pun kan... 
uhhuuh
tak pe la.. janji D happy.



Simple kek. Sedap je rasanya. TQ ain.
Muka tak bersalah.. makan la kek. Ni makan burger plak. Majukkk...

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. bukan jenis yang terkejut dan excited tu nak gelak ok.. sbb cam same je dgn laki mak.. hahaha..pape pun dorang hepi tp jenis tak tunjuk.. kan lin.. ehee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la cikna... aduh.. dapat plak spesis gini... redha je la... dia yang terbaik untuk kita... ihihih

      Delete
  2. teringat plak aku masa buat surprise utk dia masa dip dulu..mmg jenis muka xde perasaan..tp insyaAllah..dlm hati berbunga2 tu...saje taknak tunjuk... =) happy anniversary utk korg gak... next year sambut berlima plak..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan tina.. aku rasa dia trauma dengan suprise tepung yang dia komplot nak buat kat aku. so, tkut aku balas la tu... huhuuh
      ko jangan pandai2 tambah ye.. no 5 -5 ni... =D

      Delete
  3. ahahahha kelakar caption kt gambar tu...

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers