Apa perasaan bila tersangkut dalam lift???

As salam...

Selamat pagi semua...
Selamat berpuasa....
Alhamdulillah... dah ramadhan kedua dah.

Hari pertama lin harungi dengan keadaan migrain...
uhuhuh
Sakitnya tak usah cakap la.
Rasa nak suruh orang tolong pijak2 kan kepala tu.
Biar lega sikit.

Ok la.
Itu cerita semalam.

Hari ni, dengan semangat bangun pukul 4.30pg nak prepare sahur.
Semuanya perfect.
Kenyang makan, tanpa terkejar kejar.
Hope sahur ni, akan kekal mementumnya sehingga penghujung ramadhan.

Lin planning nak keluar rumah pukul 6.45pg.
Tapi, semua org tak siap lagi.
Last2 lin turun dulu dengan harris.
Daddy, aryan dan syuuu... lambat lagi.
Macam perempuan.
Lain la aku ni, nak lilit2 tudung bagaikan.
Macam2 la.

Sampai rumah bs plak, lift 2 dah rosak.
Tinggal 1 lift je lagi yang tinggal.
So, tunggu lamaa la kan.
Dah makan masa lagi.

Lepas tu, masa nak turun, lift stop tetiba.
Lift tu, serius penuh!!
Stuck almost 5 time.
Ko rasa???
Fuuhhhhhh.....

Nak kata takut tak gak.
Sebab D ada, orang lain pun ada.
Nak kata tak takut takut gak.
Buatnya terus tak boleh bukak lift tu.
Matikkk aku.
T___T

Dekat 10 minit gak la lift tu, kejap hidup, kejap matik...
Sabar allene... dugaan bulan puasa ni.
Aku rasa, kalau aku jumpa orang yang selalu bawak moto masuk lift,
Memang aku basuh terus dia .
Ni semua sebab orang2 macam tu la...

Tapi, syukur.. semuanya selamat.


selamat berpuasa,
allene

notakakitangan: sakit hati dengan sorang ni, pagi2 dah bising2. annoying gila. macam dia sorang puasa.

Post a Comment

4 Comments

  1. ui....plg takut if lift stuck........!!! nauzubillah..hari2 naik lift kot....

    ReplyDelete
  2. Alahai akk plg takut naik lif psl bmda2 camnila lin. Huhuhu

    ReplyDelete
  3. penah jugak..almost 1 hour kot..ke lebih? tak sure.. bertiga je time tu ngan cousins.. kat PD, rumah apartment kat situ pun tak ramai org.. scary tak scary?? tak ingat cmane kitorg bole selamat. Yang ingat cousin siap nangis2 dah dalam tu.. huhuu T_T

    ReplyDelete