kbba

Latest Posts

Be a housewife n be a mummyzombie

By 1:12 PM

Assalamualaikum

Bersiaran dari rumahku syurgaku.
Fuhhh... Baru dapat luruskan badan.
Kalau tak, dari tadi tak menang tangan.
Itu nak buat, ini nak buat.
Rasa dah jadi zombie.

Pagi2 hero da buat perangai.
Abang asyik terberak je.
Adik asyik mengamuk dan menangis.
Tak boleh kena tinggal.
Mummy nak kencing pun kena tahan 2 jam.
Tak sempat nak lari. :'(

Harris tak nak tidur, 3 kali masuk buai dia berangan je dalam tu.
Naik stress aku.
Apa lagi, jadi zombie la...
Bila mummy zombie dah mengamuk, baru 2-2 tidur.
Fuhhh...
Dengan pantas,  aku sambung kerja kat dapur pula.

Prepare lunch untuk kami.
Sempat la aku buat sup sayur.
Goreng ikan.
Konon2 nak buat fish stick.
Mesin buat hal plak.
Tu jadi ikan goreng je.
Badan aku sendiri da gigil2 lapar.

Siap je masak, sorang2 bangun.
Fuhhh tak sempat nak duduk.

Lepas tu, bagi makan kat budak2 ni.
Siap bertambah makan tu. Sedap lah tu...
Nasib baik sempat masak tau. Kalau tak, korang makan nasi dengan kicap je tahu....
Uhuuhuh...

Pas da kenyang hero2 ni, turn mummy pula makan. Lapar weeiiii...
Laju je aku makan.
Budak2 ni, main kat depan TV.
Jangan la menangis lagi.
Mummy tak sanggup jadi zombie da.
Penat.

Sambil lepak teman hero tengok TV, aku baru perasan Harris da main kat balcony. Hohohoh masuk Harris. Nanti semua mainan ko buang kat bawah.
:-P

Yang penat
Mummyzombie

You Might Also Like

1 leave a massage here...

  1. mmg boleh buat mrh.. kdg mcm tu nik tutup telinga.. fokus pd yg penting.. ok mkn dulu. cuti tgn.. ok ummi dah selesa.. ok.. kakak kenapa? adik masuk rs.. haha

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers