kbba

Latest Posts

Nak curi kereta, dapat pakage culik budak

By 5:25 PM

As salam...

Pagi ni, rata2 orang puchong terkejut dengan 1 insiden.
Kes culik.

Tapi, tak tepat sangat la.
Sebabnya penjahat tu nak curi kereta.
Tapi, kebetulan ada budak dalam kereta dia bawak sekali.



As parent, korang mesti terkejut dan risau kan.
Sama la..
Mak aku duk whatsapp macam2 kat group family, update pasal kes ni.
Sambil ianya menjadi peringatan untuk kita as parent.

Jangan tinggalkan kereta dalam keadaan enjin hidup bila nak keluar.
Tak kira la korang nak beli nasi lemak ke, kueh ke.
Lagi haru biru, kalau dalam kereta tu ada anak.

Penjahat tu, senang2 je masuk tekan minyak terus berlalu...
Apa yang korang dapat?
Melopong la jawapnya.

Tapi tu la kan, benda nak jadi.
Nak salahkan bapa tu pun tak leh.
Dia mungkin rushing pergi beli kueh ke, ape je la...
Benda nak jadi, memang tak dijangka.

Tapi syukur, budak2 tu selamat.
Penjahat tu tinggalkan budak tu tepi jalan.
Yang sedihnya, seorang tu baru masuk sekolah, sorang lagi BABY



Allah... kecianya la kena tinggal tepi jalan.
Nasib si abang ada. Kalau baby sahaja?
Aku tak sanggup nak cakap la.

Sedih aku tengok muka budak2 ni.
Syukur selamat.
Terus teringat anak sendiri.

Ingat ye korang, pasni jangan berani tinggalkan anak dalam kereta tanpa pengawasan org dewasa.
malang tak berbau.
Amik peringatan ok.

mummy yang sedih,
allene




You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. Allahuakbar..seram byk sgt kes culik skg ni...haru betul..hari2 gi sane sini dlm hati mesti tgk muke org lain dgn prasangka k..xkirelah bangsa ape pun asik takut je..siyes..x aman dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la etty... now nak kerja jadi tak senang hati, biila asyik teringat anak je.. risau pape jadi.

      Delete

mommylin.juniorhappy

Followers