kbba

Latest Posts

Novel Review - Jangan Jatuh Cinta

By 10:16 AM ,

As salam... 

Teringin nak letak 1 label baru kat blog. 
Novel review. 

Kekadang, aku sendiri pun terlupa buku ni, cerita pasal apa. 
Baca semula. Ok dah ingat. 
Tapi, untuk review ni, hope dapat membantu pembaca yang was2 nak beli buku ni. 
Tapi, ianya hanya dari pandangan peribadi. 
Tak perlu nak amik serius sangat. 

Jangan jatuh cinta
By Adah Hamidah

Sinopsis: 

Mengisahkan tentang seorang gadis yang jatuh hati dengan sepupunya sendiri.
Cinta tanpa luahan perasaan. Tapi, masing2 memang mempunyai perasaan yang sama. 
Tapi, cinta mereka tak dapat restu dari pihak keluarga lelaki pada awalnya.

Dalam masa yang sama, si gadis mempunyai misi dalam membantu boss yang mempunyai masalah tekanan perasaan di tempat practicalnya.
Banyak kejadian yang berlaku. Dan tanpa di duga, bossnya jatuh cinta dengan dia. 

Jeng..jeng... 
Siapa yang si gadis pilih??? 

Baca sendiri! 


Pendapat: 
For me, ok and best. Lain dari yang lain. 
Ending yang kita tak jangka. Aku harap lain, dapat lain.
Tapi, cerita selepas tu buat aku faham kenapa dia pilih lain. 
ha.... mencabar hati bila membaca. 

Ranting: 
Dari 10 star, aku bagi 8/10
Sebab perempuan tu kuat. Aku tak kuat macam dia. 
Bahahah...
 
p/s: Adah hamidah, kalau buat cerita, mesti perempuan menderita hati... dengan hati aku pun turut menderita. T____T

You Might Also Like

3 leave a massage here...

mommylin.juniorhappy

Followers