kbba

Latest Posts

Punca sakit lutut dan sakit belakang

By 2:14 PM ,

Assalamualaikum...

Lately ni, lin memang kerap kena sakit belakang. 
Memula tu memang ingat symptom nak datang bulan. 
Tapi, bila bulan datang, semakin sakit la plak. 

Lutut pun sakit. 
Hello!!!
Aku baru 28 tahun. 
Dah sakit lutut??? 
Mak aku 38 tahun baru start sakit lutut. 

Apakah??? 

Ni kalau pergi jumpa doctor mesti dia tanya soalan cepuk cemas. 
"awak ahli sukan ke? " 

Malu wei... 
Aku akan jawap ye. Tapi, wakil rumah sukan lari 4x100m berganti ganti. 
Bahahaha... 
Itu je record sukan aku terbaik. 
Dapat no 3. 
Boleh la dari tak ada. 
Ko ada??? 

Ok. Sebenarnya aku kurang minum susu. 
So, kalsium dalam tulang memang kurang la kan. 
Sepatutnya kita wajib minum. 
Tapi, tekak ni tak boleh la. 
Dah try banyak kali. Asyik kembang2 je tekak ni. 

Lepas tu, aku suka minum kopi. 
Tahu tak, coffee tu boleh menghakis kalsium..
Huhuhu...
Aku tahu....
Tapi, aku nak gak minum. 
Huhuhuh.... 

Di tambahkan pula berat badan yang semakin menjadi2 bayaknya. 
Makan tak ingat dah badan tu bulat... 
Lagi melantak. 
T__T


Dah kembung, mula la malukan. 
Awak pendek. kembung plak tu. 
Jadinya aku nekad pakai heel. 
=D 
So, nampak tinggi sikit. 
Biar pun besar, tapi tinggi tak do la hodoh sangat. 
Hari2 aku lenjan heel. 


 


AKIBATNYA!!!!




Sakit lutut dan pinggang ini la yang aku dapat.

Nak sakit ke Allene oiii??? 

Tak nak... 
So, kena minum susu... 
Huhuhuh... 
Bukan pakai kasut flat ye. 
No..no... 
:P 





yang baru nak belajar menyusu,
allene

You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. huhu... umie pun xsuka mnum susu.. tp bile pkir2 balek... kang dh tua dh sakit.. bru nk minum..dh xjalan dh... haha.. last2 pkir blk... ape ke teruk nye aku ni,,takat susu je pun.. minum la susu yg sedap...haha..
    bserah je la bila minum susu tu...haha..mata ke ats.. ttup hidung ckit..kikiki

    ReplyDelete
  2. haa.minum susu tau..sedap! hehe.. ciknaa dah lama tak pakai heel. baru ni ada beli 1 konon nak pakai balik.mmg hodoh rasa.bontot naik, mendada je..diri sendiri rasa pelik..haha. pakai sandle biasa aje.risau sakit hari tua nanti.. huhu.

    ReplyDelete
  3. Hahaha..akk pun minum susu masa mengandung je..pastu xminim2 dah..susu coklat bolehkan sis

    ReplyDelete
  4. ei susu adeh...masuk d tekak mesti keluar balik huhuu bau pun dh nk muntah..

    ReplyDelete
  5. lya mmg pkai asut flat je ,.mmg dh xpakai heel..
    huhu..susu tepung mmg xleh telan. tp kl susu segar cmm tu ok la lagi

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers