kbba

Latest Posts

Review - Mosquito Patch

By 11:45 AM , , ,

As salam....

Last week lin balik kampung di Melaka.
Lepas melaka, kami ke Muar pula.
Dah musim cuti sekolah ni, BS pun amik cuti.
Kami, memang terpaksa cuti juga la.
Apa nak buat.....

Bila balik kampung, mula la fikir nyamuk.
Actually mana2 pun ada nyamuk.
Lagi2 musim hujan kan.
Selalu memang dah standby ubat nyamuk dalam kereta.
Tapi, kadang2 tu terlupa gak bawak nya.
Almaklum la...dah berumur...
ngee~~~

So, lin pergi watson, jalan2 cuci mata.
Pastu ternampak pula mosquito patch ni.
Ada 3 jenis kalau tak silap.
Tapi, Lin pilih yang murah je..
Bahahaha
RM12 kalau tak silap.
Resit da buang. Tak kuasa nak menyimpanya.




Patch ni, bau dia sama macam ubat nyamuk yang petak2 tu.
Ala, yang korang beli refill dia, masuk kat tempat electric tu.
Jup aku google.

nah.. ni rupanya...


Bau dia macam shieldtox mat ni... 
So, korang jangan bagi anak main pula ye.
Aku pasang kat badan dorang masa da lena diulit mimpi.
So, dia tak usik. Macam ni.








Biasanya kami akan spare ubat nyamuk yang rupa macam ni.
Senang nak bawa kemana2.



Tapi, pernah terlupa nak bawa 1 hari tu, So D pun pergi kedai beli.
Tapi habis. Dah tu, tengah malam pula. Supermarket da tutup.
D beli jenis yang paling aku alah....


source: google



source: google




yang macam ni... T____T

Aku tak suka benda macam ni, sebab boleh buat sesak nafas.
Lagi pun anak2 kecik lagi. Kang dorang hidu racun2 ni
Tapi, kalau tak pakai, nyamuk memang seronok ronok gigit kami.
Dengan aku2 sekali dia baham...
Kejam nyamuk ni.

Sebenarnya banyak jenis lagi.
Ada yang jenis losyen.
Tak pun jenis gelang. Tapi, losyen aku malas sikit.
Gelang belum try lagi. Tapi, macam susah je nak pakaikan pulak kan..

Kalau mosquito patch ni, tampal je. Sonang.
Nyamuk pun tak gigit.
Dengan mummy daddy tak kena gigit.
Oh...Bahagianya...
:P 

penguna yang puas hati
allene mummy aryan arris

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. mosquito patch ni bagus!ika guna since baby newborn lagi....kalau tampal kat bantal sekali mama & papa xkena ggt nyamuk :)

    ReplyDelete
  2. berguna jugak yg benda tue..senang jer tampal...nampaknya nanti nak balik kg kena beli jugak

    ReplyDelete
  3. ui nak bli gak a..musim byk nyamuk ni..

    ReplyDelete
  4. fayel pakai yg gelang...dar baby smpi now...nnt nk try patch pulak

    ReplyDelete
  5. mcm best je.. nk gak la. nik pakai ubat nyamuk letrik pun xjalan.. lama2 nik pakai yang spray tu.. puas hati..

    ReplyDelete
  6. Mmg guna utk aish..akk bli kt farmasi melawati 2 kotak rm18.90..rasanya plg murah..pnh bli kt farmasi melayu..rm14 kot 1 kotak..lahaiii

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers