kbba

Latest Posts

Tragedi padi tadi

By 1:54 PM

As salam...

Last wekend kami buat besday Harris.
Meriah dan semuanya berjalan lancar.
Tapi, bukan nak cerita pasal besday Harris.
Tapi pasal HAFIDH terkunci dalam bilik air.

Ko rasa apa yang jadi???

Stress aku dengan kerenah anak bujang yang semakin belagak bujang.
Belagak kalau korang nak tahu.
Pagi2 bangun mesti nak mandi.
Ok la kan. Jangan nanti da sekolah malas nak bangun mandi pagi pulak ye.
Lepas tu, sekarang ni bila nak mandi di halaunya orang keluar dari bathroom tu.
Nak mandi sendiri.
Ok lagi, kang kejap2 tak aku, adie yang jengahnya.

Tapi!!


Hari ni, dia kunci pintu pula.
Tutup gitu je ok lagi. Tapi lock tekan dari dalam.

Migrain aku pagi2.

Hari masa besday Harris tandas utama kena pecah pintu sebab terkunci
Pagi tadi, 1 lagi pintu dah terkunci.

Pasni, rumah kami masuk tandas tak payah kunci pintu.
Baru sexy kan..
Tengok semuanya...

Macam2 la.

Pasal pintu tu tak apa lagi.
Boleh beli.
Boleh beli pakage sekali.
Alang2 2-2 tandas pintu da jahanam, kita seragamkan.
Molek sikit. Tapi, tunggu duit dari langgit la ye.
Huhuhuhu...

Lepas D bagitahu lin pintu tandas dalam master bedroom tu terkunci, Lin dah agak da.
Pastu, positive lagi.
Tak pe, kita suruh Hafidh bukak dari dalam.
Lin pun siap2 kemas kan baju budak2.
Pastu ingat nak join D jerit depan pintu suruh Hafidh bukak pintu.
Tapi, tak subuh lagi. Lin pun solat la dulu.

Sebelum tu, sempat lagi lin pesan kat D.
Tutup lampu bilik air, nanti dia takut dia keluar.

Tapi, tak jalan gak.
Tengah2 solat tu, dengar D tendang pintu.
Hilang kusyuk solat aku pagi tadi.

Lepas je solat, terus masuk bilik.
D still try nak pecahkan pintu.
Hafidh dah menangis2 terjerit2 dari dalam.
Tapi, aku try calm...
Rilex je. Jangan kalut2.
Gosok baju D dulu.

Tapi, dalam otak ni fikir gak.
Kang tergelincir dia jatuh dalam baldi ke besen ke.
Aduh..
Dah macam2 drama dalam otak ni.

Bila pintu tu pecah je, Hafidh terus nangis lagi kuat.
Lin nampak dahi dia merah.
Mungkin terkena pintu.
D dah suruh dia tepi.
Tapi, mana la dia faham.
Dia takut dengar bunyi pintu kena pecah tu adalah.

Nak marah pun tak jadi.
Lin suruh D mandikan Hafidh sekali lagi.
Pastu, terus pakai baju siap nak pergi umah baby sitter.
OK. nasib baik dia tak trauma ke... luka ke.
Ishh.. macam2 la.

Kunci pintu tandas memang tak pernah dapat sejak duduk situ.
Itu la masalahnya.
Dah la benda dah jadi.
Semoga pasni, jangan ada yang ikut jejak si Hafidh Aryan tu.
Anak bujang la sangat kan...

Ok adios.

yang berpuasa,
Allene

You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. adeh abg hafidh ni...bujang sgt peelnya dah...seb baik tak jatuh licin ke apa....seram eh...

    ReplyDelete
  2. adooii.. mmg susah.. lagi2 kalau anak dah start panik..
    cuba lah lepas ni letak kunci siap2 dekat tombol tu.. or atas pada pintu letak kunci n selotep..

    budak2 ni kan.. mmg suke perasan besar. sufiyyah pun tak suka kita tunggu dia.. suruh kita keluar..

    tapi mbe sebab nik mmg amalkan dari kahwin.. sampai sekarang.. mandi ke.. berak ke.. takde kunci2 atau tutup pintu.. bila ada tamu je tutup.. hehehehehehhehehhe

    ReplyDelete
  3. aduai hafidh..
    ermm.. kna selalu bjaga-jaga ni leen.. tp biasalah..ank lelaki mmg lasak dia lain mcm n idea dia sungguh awesome punya..
    xleh biarkanhafidh sorang2 lps ni. leen tukar pintu y enis mcm slidinmg tu..y tu selamat..

    ReplyDelete
  4. Akk baca akk yg takut terlbih..uhuk

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers