kbba

Latest Posts

Batuk yang memeritkan

By 1:05 PM ,

Assalamualaikum...
Semalam aku mc ....
Update sambil tengok cerita favourite azam Ramadan su. (draft semalam)

Dah seminggu batuk. Ingatkan Sekejap je, tp berlarutan plak. Nak tak nak kenalah pergi klinik.
Ikutkan hati malas... Tapi, takut tersebar kan virus ni kat anak2 dengan suami plak. Nanti sapa yang susah?? Aku gak kan...

Kerongkong aku ni mmg jenis sensitive... Mudah kena infection.  So, selalu bengkak dan merah.
Bila batuk teruk, sampai muntah. Kadang2 aku terfikir mengandung ke??? Asyik muntah2. 
Tapi, sebenarnya Kerongkong aku gatal... Bila tak tahan sangat, tu yang termuntah. Nak garu sah lah tak Bolehkan...

Malam tadi paling worst.. Lepas muntah2 aku tak henti batuk. Sampai terbaring baring.  Nak bercakap pun dah tak boleh. Lepas rehat setengah jam, baru la aku boleh bangun.
Masa tidur, batuk lagi. Sampai tak cukup nafas nak amik. D sampai ingat aku kena asma.  Lepas tu, malam tidur berbunyi...   
Cian laki aku. Kerongkong xselesa... Memang aku saja bunyikan .
Bahaahah...

Now getting better.
Doc cakap no ice, no spice . 
Depan doc ok je... Belakang doctor ??? Ada aku kesah???
Kejam...Kejam...

Ok la adios.


Salam Ramadan,
Allene.


P's... Korang yang menang commenter tu, tak email aku detail lagi ni. Sila2 email ye...
I

You Might Also Like

1 leave a massage here...

  1. blkg doc.. ape saje ku rembat...haha... tp kan.. umie klu batuk mmg slmber je lg mnum ais..mkn aiskrim bagai...hahah

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers