kbba

Latest Posts

Dugaan Ramadhan

By 1:11 PM ,

As salam...

Hp aku yang retak tu, kalau tukar LCD screen dia paling cheap dapat 400 ++. Aduh...
Mana aku nak cari duit ni. Dah la nak raya. Sedih.. sedih...

Semalam D try hantar kat kedai dekat dengan office dia, lagi mahal orang tu bagi harga 600 ++. Tak masuk akal. Baik aku tukar baru.

Sekarang ni, rasanya dah berhari hari aku tanpa HP. Boring. Tapi, kadang2 aku rasa tenang.
Tak perlu aku nak check HP setiap 5 minit.

Kadang2 upload gambar kat IG. Kadang update draft blog. Check email. Tengok gambar.
Macam2 la aku buat dengan HP tu.

Bila dah tak ada ni, aku rasa lain je. Sunyi je hidup aku. Orang pun tak ganggu. Tapi, masalahnya aku nak buat payment susah la. Semua no masuk kat HP. Ni dah tak ada hp, semua tak menjadi.

Patut tak aku beli HP baru??? tapi, kalau nak beli aku memang nak beli yang ada camera. Rasanya itu wajib. Sebab nak berbloging ni, tak ada gambar tak syok plak.  Dalam masa yang sama, aku nak check email, sbb gmail kat office ni aku jarang bukak. Aku bukak email office je. Huhuhuhu



Tapi, masalah utama aku, duit wei...Lari budget nanti nak raya ni. Kang aku bazir kan duit untuk HP, baik aku beli baju raya, kueh raya tukar langsir ke...
Arrggghhhh....

Dilemma sungguh. Bila tanya D, ermm... tak ada jawapan yang memberangsangkan. Kot la dia nak kata takpe, Nanti D belikan. Or tetiba buat suprise bg aku hand phone ke. Memang syok.
Tapi, jangan mimpi la... Huhuhuhu

Eh.. bukan Hp yang rosak ni dia bagi ke allene oiii... lupa plak jasa laki aku. ihihih... jangan marah D. Puase. Tapi, nak baru lagi boleh??? tak ada mood nak repair hp tu da... T___T boleh la... plz.. plz...

Semoga dugaan ramdhan ni mematangkan aku lagi... lagi... dan lagi... Meningkat kan kesabaran aku...

yang berharap,
allene

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. sama lah kat rumah ni, screen tepon pecah, tapi ipone4 jela.. henpon lama kan, hari tu tanya rm200 camtu murah la sikit.. tapi tula sampai sekarang tak repair2 lagi.. nasib ipone kalau pecah teruk pun still boleh guna..

    ReplyDelete
  2. adehhh beli lenova ja murah sikit..hihihikk..xpa tunggu bantuan...:)dugaan..

    ReplyDelete
  3. haah lin..beli lenovo je..murah..aku pakai lenovo je..tu pun rasa dah canggih sgt..sbb fon aku sblum ni nk insta wasap semua xbleh... dh ada lenovo ni trus rasa canggih sgt dh.. br 3ratus lebih je harga dia..

    ReplyDelete
  4. try la brand asus...kwn suami pakai.suami kate laju lg dari lenovo.gambar pn cntk lg dr lenovo.harga pn tk mhl mane dr nk ganti screen rm400++.ikhlas dr pengguna lenovo.hehe

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers