MH17 - Menangis...

As salam...

Aku nak buat kerja, tapi otak duk fikir pasal MH17.
Tak boleh focus...
Sapa aku sibuk untuk fikir kan semua ni...
Aku orang biasa yang cintakan negara.
Aku pantang kalau ianya ada kaitan dengan negara aku.



Walaupun rakyat Malaysia bukan majoriti dalam tu, aku tetap terkilan.
Dugaan Allah bagi untuk kita.
Nampak tak? Allah bagi dugaan untuk kita sentiasa ingat Dia.
Dia dekatkan kita dengan kematian...

Dalam flight tu, yang aku tahu ada rakan sekolah D.
Student dari sana. Balik nak raya.
Sedihnya la....
Aku tak dapat bayangkan macam mana penerimaan keluarga mereka.
Tapi, ini semua ajal.

Kita doakan yang terbaik je la.

Semoga si pembuat onar tu dapat balasan.
Kecian Malaysia. Asyik MAS je yang ditimpa dugaan.
Aku ada gak kawan yang jadi crew MAS, semoga dia tak ada dalam tu.
Nak siasat, aku tak hebat macam orang lain.
Aku tunggu berita je.

Pening kepala aku tengok FB sekarang ni.
Pasal GAZA, pasal MH17.
Sedihnya.

Al-Fatihah..... 

coretan yang tak seberapa,
allene

Post a Comment

3 Comments

  1. al fatihah untuk semua yang terlibat
    semoga mereka tenang di sana

    ReplyDelete
  2. sama la allene..sedih sgt dgr berita ni.kalau boleh tak nak ikuti update..
    tp keje memerlukan i update any local news ke bos..adoiiii..rasa nak report kat bos sambil menangis.boleh? Allahuakbar..sedih..
    Alfatihah utk muslims on board. semoga roh mereka dicucuri rahmat dan semoga family & sahabat2 mereka kuat dgn dugaan ni.. :'(

    ReplyDelete
  3. al fatihah
    lya sdri sedih n amat2 tkejut dgn berita ni

    ReplyDelete