kbba

Latest Posts

" Miii... Hafidh lapar la.... "

By 10:50 AM ,

As salam...

Hari ini, hari keterujaan nak update blog. Tak tahu kenapa. Mungkin sebab hp rosak kot. Ada kena mengena yek???
Huhuhu

Mood sedih HP rosak still ada lagi. Cuma dah tak ralat sangat macam 1st day rosak la. Now, cool je. Before tidur semalam sempat gak la aku bermuhasabah diri. Apa yang terjadi ada hikmat. Tak payah nak fikir sangat.
Eh.. Macam masalah besar je kau punya fikir kan lin. =D
Welll....~~~ *sambilangkatbahu

This morning ada cerita lucu dari Abam kesayangan semua tu. Hafidh Aryan. Masa kami sahur tetiba D buat isyarat diam. Rupanya terdengar bunyi tapak kaki orang berjalan. Siapa lagi, kalau bukan abam dah bangun.

Pastu, dia mengendeng kat D. D tanya nak makan tak? dia geleng. Siap sahur, kemas apa patut, lin pun masuk bilik. Sorang lagi pula bangun. Lin salin pampers dia tukar baju siap2.
Pastu, abam masuk bilik cangkung kat sebelah adik.

"Miii... embus (pampers tembus) mi... " sambil pegang pampers adik

tak la... 

"Miii.... Hafidh lapar la..."  Sambil gosok2 perut.

Aku nak tergelak je tengok muka dan aksi dia. Allah.. anak aku sorang ni, dah bijak da.
Cakap tak pelat pun kalau bab makan tu. Sebutir keluar laparnya tu.

Pastu lin tanya, tadi kenapa tak nak makan?dia senyum je. Lin suruh dia amik roti kat dapur dia tak nak. Saja je la tu.

Semakin hari semakin bijak. Makan banyak... susu banyak.. muka dah tembam balik dah. Pastu still mintak dd dia dukong lagi. Memang D sentiasa slim la... =)

mummy sayang abam, 
allene

You Might Also Like

1 leave a massage here...

  1. yg sulung berapa thn dah..kalau dh pandai ckp elok la ajar xpakai pampers jimat..

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers