kbba

Latest Posts

Tema raya 2014

By 9:22 AM , , ,

As salam...

Dah separuh bulan kita puasa kan. Alhamdulillah... kalau bukan sebab aku batuk teruk aritu, confirm penuh lagi puasa aku sampai hari ni. Tapi, tak pe la. darurat. Perit dia, tak usah nak dipertikaikan. Minum air pun perit lagi. Sampai sebotol ubat batuk habis baru ok.

Semalam D bawa kami pergi beli baju raya. Memula nak g KL. Tapi, kalau nak g sana lin pesan dengan D, better keluar awal takut jem and susah parking nanti. Tak sanggup nak berjam jam cari parking dengan kerenah 2 hero ni. Pengsan kang.

Pastu, D pun bukan jenis suka bersesak sangat. So, dia decide pergi Bangi sahaja. So, kami pun pergi warta. Kat depan warta ada Jualan gudang Jakel. Kami pun tuju la. Aku ni, berkenan sangat dengan baju melayu Aaron aziz tu. Bukan mahal mana pun. Pada aku, harga tu ok sangat. Percuma samping dan butang lagi. Harga happy hour rm150. Aku tanya budak tu, bila happy hour?? then dia jawap bila2 boleh kak. nak sekarang pun saya boleh bg happy hours.



So, korang faham tak??? 24jam sebenarnya happy hour dorang tu.. kkikiki bijak no... orang meniaga.
Nak di jadikan cerita, husband aku tetap kata mahal... ppfffttt...

Tak nak beli sudah. Last2 cari baju melayu anak2 je. Tahu ni, warna dark grey. Dan yang penting baju melayu johor. Teluk belanga fashion.

Gini la contoh gambar dan warnanya. Tak dark sangat la. Sebab nak cari matching tuk 2 beradik ni, ni je yang sama.

google


D kata, yang penting beli baju budak2 dulu. Baju dia last minute pun tak apa. Mesti ada. Baju budak senang habis saiz. Betul gak kata laki aku tu. Last2 itu je la dia beli. Baju aku???
Aku merajuk semalam. Dah dia kata baju melayu rm150 mahal, camner aku nak pilih baju aku?? sah2 la harga cengitu gak kan... uhuhuhuh... so, aku kata tak payh la. Nanti aku beli online.
Sob..sob...

Pastu D kata, tak pe nanti bos bg bonus, kita keluar cari lagi baju. Kalau dapat bonus, 2 pasang aku paw.. tak kira... T_T

Semoga mummy daddy ada baju raya tahun ni... huhuhuh...

ok bye...

selamat ber"shopping raya",
allene

You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. ain pn nak belikan husband baju melayu..tp bila dy tengok harge tu RM100++ dia x nak..dia kate xpayah baju melayu pun xpe..biar anak2 je raye..grrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu tu la kan... bg kita 100 ++ tu ok la.. tp dia nak yg murah2 gak. katanya pakai masa raya je. sabr je la.

      Delete
  2. hehehe selamat mengepau lin!
    ;p

    ReplyDelete
  3. baju melayu AA tu murah sbb kain dia elok..
    akk pun ingat next week kot nak gi beli utk hubs..

    ReplyDelete
  4. Ehh..samaaa..hubby pn ckp bj aaron aziz tu mahal. lgpn bj melayu dia elok lagi cuma xde warna tema tahun ni je la..
    tah ape2. padahal standard kot harga baju melayu camtu.
    skrg ni bj mak dgn anak da settle. baju bapak dia je xde lg
    kot pg raya nnt xdpt pakai jugak baju sedondon smpai tahun depan akan ku ungkit!!hehehe...

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers