" Hafidh mengah "

As salam...

Hye mommies...  ni nak cite perangai si abam yang super mengejutkan mummy dia pagi ni.  Dalam kereta pagi tadi, mood 2 hero lin memang super active. Ok! good la kan. Maknanya dia sihat.

Masa lin pangku Harris, hafidh main sorang2. Tetiba ada satu lagi omputih ni keluar kat radio. Pastu daddy dorang ni, tetiba je jerit " yeah" tengah2 lagu tu. Si Hafidh pun sama jerit sambil lompat2.
Oii.. suka sangat anak aku tu.

Lompat2... lompat2... pastu terduduk!

"mak.... ngahh la. "



Mummy dia buat tak tahu je. 3x dia jerit kat aku. Aku wat dekk je sbb dia panggil MAK bukan AMI or MUMMY. ohohoho...

Pastu dia goncang2 kan badan aku. Aku pun pandang. Apa dia?? aku tanya.

"Hafidh ngah!! " sambil pegang dada.

Aku pelik gak apa yang ngah nya???
owh.. mengah.... hahaah

Sejak bila dia pakai perkataan mengah ni? Adoii la anak.

Cakap penat kan senang. Ni mengah. Tinggi bahasa ko ye Hafidh. Good job.



yang teruja 
mummymu

Post a Comment

3 Comments

  1. brilliant boy..
    anak2 zaman skrg. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan mimi... amik bahasa orang tua aje.

      Delete
  2. Oittt.. pndai plok hafidh guna pkataan mengah tu.. maybe pgasuh biasa sebut kot

    ReplyDelete