kbba

Latest Posts

Progress diet #imladyadie

By 10:02 AM , ,

As salam....

Mari kita bercerita pasal senaman.

Semoga ramai kawan2 yang ikut jejak langkah aku untuk bersenam untuk sihat.
Bukan bersenam untuk kurus semata mata.
Yeahh....
Aja.. aja... fighting!!!

OK.
Aku dah start bersenam last week.
Bersama hero2 aku.
Bangun pagi... buat senaman ringan atas toto
Berteman kan Hafidh dan Harris.
Terkekek kekek si Hafidh gelakkan mummy dia.

Tak nak kacau daddy dia yang seronok berselubung selimut, aku bawak anak2 keluar.
Dalam Ipad aku dah siap2 download video senaman, zumba dan aerobik.

On Ipad, berebut2 anak2 aku nak amik.
Bila aku jerit macam tarzan, baru la dorang tak berani usik Ipad tu.
Mulakan dengan senaman dulu.

Push up 25x




Sit up 25x



Squat 25x


Single squat 25x


Lompat bintang 50x













Pastu aku semput...
Bahahahah...

Masa nak buat lompat bintang tu kan... sorang pegang kaki kanan.
Sorang pegang kaki kiri.
Huhuhuhu... dah macam mana aku nak bersenam ni oiitt.t...

Jenuh aku suruh dorang tu tepi. Mummy nak buat ni.

Last sekali, aku terduduk kepenatan.



yang sakit2 badan,
allene nak kurus

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. haha..aku nak wat gaklah lin..byk lemak2 xdiingini hinggap..rase pose kurus..baru raya 3mgu dh membuak2 lemak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu buat etty.. slow2 je.. sbb bila paksa2 badan jadi sakit2... uhuhuh

      Delete
  2. Yt ni nak work out gak. Perut ngalahkn kena kembung. Bahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. workout je dear... buat yang senang2 dulu... sambil mandi pun leh bersenam...

      Delete

mommylin.juniorhappy

Followers