kbba

Latest Posts

Cerita susu Harris

By 2:00 AM , , , , ,

As salam...

Sejak ada anak dua ni, kegilaan nak cerita pasal anak tu macam kurang sikit.
Entah la. Mungkin, kadang2 tu, tak tercapai dan tak tersempat nak record apa yang berlaku depan mata. Biasanya ada je benda baru, mummy la orang pertama pegang HP nak amik gambar. Now, bila anak dah 2, baru pegang HP je, mula la si abang rampas. Tak pun, tetiba pose syok sendiri...
Adoooiiiaiii...

Sama juga setiap progress dan cerita2 untuk anak.
HARRIS ADEEL, permata hati kedua kami.
Syukur....
Still dapat susu ibu.
Even tak sepenuhnya.
Menyusukan anak hukumnya adalah WAJIB.

Harris lepas 60 hari.


4 bulan kot...

aksi dengan abang

2-2 anak mummy


Sedaya upaya aku menyusukan anak2.
Tapi, tetap bersyukur apa yang ada. 

Harris dah mix dengan FM since dia start solid food.
For me, it ok.
Tak ada nak meroyan sangat, or keraskan hati nak bg susu ibu je.
Bersyukur, walaupun dah campur FM Harris tetap nak kan susu ibu.

Dekat office pun lin dah stop pump.
Bukan tak ada susu
Tapi, rasa tak selesa.
Office ni, makin lama... makin kerap orang keluar masuk.
Tak selesa.
Even ada nursing cover.
Nak pergi surau, takut terlalu kerap keluar.
Lagi pun, masa lin berenti tu nipple crack yang serious.
Memang terseksa sangat.

Tak pe la. Lagi pun aku dah tak terlalu gigih.
Dulu... angan2 memang nak fully BF.
Tapi, apa kan daya.

Walau macam mana pun!!!
Syukur...
Harris menyusu lebih lama dari abang.
Bila kat rumah pun ada time2 je dia reject.
Selalunya dia nak masa nak nap.

Sekarang Harris dah 1 tahun 3 bulan ++...
Harap2nya biar la sehingga 2 tahun dia menyusu.

MIL pun terkejut juga sebab Harris still menyusu.
Sebab jarang tengok lin susu kan dia.
Budak tengah lasak.
Baru nak menyusu, bila dengar abang dia main, terus bangun.
Sebab tu dia lagi suka botol.
Bila nak tidur baru la nak cari mmy dia ni.
Macam2 ragam.

Muhammad Harris Adeel...
Mummy ikhlas susu kan Harris.
Semoga Harris menjadi anak soleh dan bijak pandai

Mummy sayang Hafidh juga.!!!
Budak hafidh ni, dah pandai jeles...
Pitam mummy nak melayan..

Sekian,
Sayang anak2 mummy



You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. Sebak baca entry mama harris adeel dan Hafidh menyusukan susu ibu...alhamdulilah murah rezeki utk anak kedua dear...seronok tgk harris pun semakin membesar dengan baik...haish seronok tgk telatah anak u dear...si abg ngan si adik sgt nampak seiras...esok besar mesti seronok lg nak melayan mereka bercakap kan hehhe

    ReplyDelete
  2. rindunya saat menyusukan..rania 100% reject sekarang.. tuhan je tau perasaan ciknaa.. so, congrate allene..rezeki dia masih ada walaupun malam je kan..

    ReplyDelete
  3. Harris sama la mcm Raynia..sampai skang still bf lagi walaupun dah campur FM..BF pun time dia nak tidur malam..or time nap...rezeki Raynia dapat BF lagi sampai sekarang..Raees dulu sampai 2 Bulan je..

    ReplyDelete
  4. haaaa.. anak 2 mmg kurang crita pasal anak.. huhu... sama la kita..

    ReplyDelete
  5. syukur murah rezeki anak2.. BF memang terbaik... respek.. :)

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers