D.I.Y - Tempat pin tudung

As salam...

Hahahah...
gelak sikit. DIY la sangat ko lin.
Ini semua poyo!!!
Save bajet punya pasal kan..kan..
Pastu, pin tudung asyik hilang je kan.. kan.. .
Memang la sangat.

Pin tudung, walaupun sejuta korang beli mesti hilang gak kan..
Hahaha...
Sama la.
Mana aja aku campak.
Lagi2 jarum peniti.
Kalau laki aku nampak, mesti menjeling dia pandang aku
Haahahah...

So!!!

Bila aku dah stress pagi cari pin tak jumpa, maka...
Tercipta la 1 alat penyimpan pin tudung
Ala2 deko poyos iolls itu.

BEFORE



Ok, yang ni DIY before.
Tapi, tak practical.
Double tape tak nak lekat kat bendalah tu.
Asik jatuh dan puas la aku mengutip segala mak nenek tu.


AFTER
Yang ni after gitu...
Aku guna notice board yang beli kat Daiso.
Murah je. RM5.
Pastu veli de ringan.
Double tape boleh letak kat perimeter board tu.
So, memang tak kan tanggal.
Pastu aku pun tak berani nak letak benda berat.
Lagi selamat gitu.

Spec mata pun leh letak.
Kat bahagian bawah please jangan letak pape mummy ye.
Anak aku dah banyak pecah kan banyak barang.
Grrrrr~~~~ stress aku.
Nasib botol minyak wangi belum pernah pecah lagi.

Ok itu je.
Serious cara ni memang senang korang nak pilih pink match dengan tudung.
Pastu mula la teringin nak menambah koleksi pin2 tudung ni.
Hihihi...
Pin tudung yang ada pun D beli dengan budak opis dia.
Hahahah..
Aku orang paling kedekut nak beli pin.
Hahaha.. boleh plak kan.

pssstttt.... cantik tak cekak rambut aku???
ahahah... anak perempuan tak adooo..
Aku fefeling gurlishhh gitu.

OK bye.

truely,
Allene


Post a Comment

12 Comments

  1. bagus gak idea ni....senang nak amek pin..kalau letak dalam bekas pun asek la hilang je memanjang...hahahah

    ReplyDelete
  2. buat boleh.. nak ikut peraturan letak bailk sini tu payah..haha

    ReplyDelete
  3. Kretip nya.. xterpikir plak cara cam nie

    ReplyDelete
  4. haha.. sokong.. asal beli banyak2, bila cari balik 1 atau 2 je yang jumpa.. yang lain ntah hilang ke man.. kihkihkih.. kretip! nnt nak buat jugak la.. selama ni letak dalam kotak kecik tapi susah nak godek2.. hehehe

    ReplyDelete
  5. :) kreatif sungguh..boleh nk tiru ni

    ReplyDelete
  6. hihihi..memang kreatif tu sis,, boleh ikut nti..klu pin memang sllu hilang..hehe

    ReplyDelete
  7. senang nak pilih selain tak hilang dah..

    ReplyDelete
  8. kreatif lagi selamat. sebab kalau pin ni merata2 risau dpt kat budak kecik jd lain. mintak dijauhkan. :)

    ReplyDelete