Harris getting better

As salam...

My hencem boy Harris is getting better from skin problem dia.

Masa aku bawak Harris jumpa doctor, doctor sah kan Harris kena kudis buta.
Entry kat sini. >>link<<
Tapi, setahu aku la kan, kudis buta tu menjangkit.
Walaupun kita bersentuhan sikit.

Tapi, harris tak pula buat kami sekeluarga menjangkit kudis buta ni.
Itu yang pelik.
Tidur peluk cium dengan dia pun still ok.
So... aku assume dia elergic.
Tapi!!! aku assume je.
rindu harris rambut koya...



In shaa Allah aku tengah planning nak bawa Harris pergi jumpa Homoeopathy.
Sakit hati bawak pergi klinik biasa.
Pegang sikit pun tak.
Tengok je terus kata kudis buta.
Mungkin doctor tu pandai.
Tapi, biar la tunjuk cara proper sikit.
Check lebih detail.

Buat masa ni, harris tak pakai pape pun.
Cuma aku sapu moogoo as usual.
Like before dia kena sakit2.
Lepas tu, kalau malam aku akan sapu dengan MADU dan Minyak Habatussauda.
Dalam kuantiti yang sama banyak.
Sapu kat kulit yang sakit tu.

Masa sapu tu, dia diam je.
Takut kena marah dengan mummy dia.
Lepas settle sebelah tangan, mula la dia jilat2 tangan tu.
Sedap... manis...
Adooii.. macam mana nak cepat sembuh, kalau madu dia dah jilat.


Penyudahnya, lin sapu minyak habtussauda je.
Dah gaji nanti mmy bawak pergi jumpa doctor zuhairni ye.

Balik dari sungai gabai, sehari lepas tu Harris demam.
Mungkin tak biasa masuk hutan kot.



Tapi, semalaman je la.
Sebab mummy dah jerlum harris dengan cuka apple
Nak tahu cara dia kata sini >>link<< dan sini >>link<<
Dan keep monitor suhu Harris.
Esoknya sihat.
Dan sehingga harini, Harris sihat.
Syukur...
Tak payah nak makan ubat sangat da.

Semoga Harris cepat sembuh.

Love u harris
Mummy