Kenapa Homeopathy yang menjadi pilihan???

As salam...

Ok, selesai dah bawa Harris ke zuhairni homeopathy.
Kenapa Homeopathy??
Bukan pakar kulit?

Jawapan mudah je.

  • Aku nak mengurangkan penggunaan dadah dalam badan anak2.
  • Biar kita bina immune secara semulajadi. 
  • Dan yang paling penting ianya 100% Halal. 
  • Dr lebih teliti dan detail dalam beri penerangan. 

- dia pegang tangan anak aku tu. tak macam dr aritu... uhuhuh

Ianya juga adalah rawatan di Raja London.

                                    



Homeopathy ni dia tiada kesan sampingan.
Semua bahan yang terkandung berasal dari bahan2 semula jadi.
Macam bunga, herba dll.
Alam ni, Allah dah jadikan dengan pelbagai tumbuhan dengan keistimewaan dan kelebihannya.
Cuma kita kena mencari keistimewaan dari setiap yang dicipta.



Macam yang kita tahu, penggunaan dadah dalam ubatan memang ada bagusnya.
Ianya akan cepat sembuh.
Tapi, tetap akan berulang dan terus berulang.

Tapi, Homeopathy dia akan pulih kan dari dalam.
Macam kes Harris, Dr beri dia ubat bersihkan darah.
Dalam bentuk cecair.
Rasa macam air kosong.
So, budak2 tak kan susah nak makan ubat tu.
Selain tu, Dr bekalkan juga ubat cream yang terhasil dari bunga bungaan.
Aku siap tanya apa ingredient cream tu kat Dr.
Dia kata jangan risau. Semua dari bunga2 je.
Tersengeh je la aku... :P

Selepas seminggu Harris akan ada rawatan susulan.
Dr. nak tengok kesan selepas makan ubat seminggu.
Mungkin lebih banyak yang keluar dari kulit Harris.
Sebab dia akan keluar kan segala yang ada dalam badan.
Aku suspen gak bab ni.
Yela, sah2 harris lagi menggaru.
Tapi, Dr. kata tak pe, bila semua dah keluar nanti dia akan elok.

Aku bukan la mommy yang tolak teknology.
Cuma aku rasa ada betulnya kalau aku kembali ke Natural Remedy ni.
Serious aku cakap, kalau korang banyakkan membaca pasal dunia perubatan ni, korang akan pilih natural remedy.
Kesan sampingan bahan dadah yang terkandung dalam ubatan terlalu bahaya.
Sebab tu, bila kita menyusukan anak, dan kita minum ubat batuk, anak tu boleh meninggal. 
Ada kes begitu.
Nampak sangat ubat batuk tu terlalu bahaya.

Ubat homeopathy ni, sesuai juga untuk bayi.
Sekarang pun, bayi bawah setahun kalau kita bawak pergi klinik, tak ada ubat.
Kerajaan pun dah larang.

Belum lagi ubat2 lain. Ubat demam, selsema.
Bila makan kita mengantuk.
Itu semua kesan sampingan.
Yang akan merosakkan badan kita sedikit demi sedikit.
Sebab tu, mula la macam2 penyakit yang akan muncul di hari tua kita.

Fuhh..
Panjang dah bebel kak long korang ni.
Ok, orang2 area Cheras yang teringin nak mencuba rawatan zuhairni homeopathy
Boleh la ke cawangan sungai besi.
zuhairni homeopathy ada 3 cawangan.

Area KL pun ada.

Untuk info lebih boleh pergi kat website dorang  >>link<< 
Atau pun boleh pergi ke FB  >>link<<



Post a Comment

5 Comments

  1. hemeopathy ni mmg bagus kan..tapi area gombak ni susah nau nak cari..

    ReplyDelete
  2. lya setuju juga kaedah rawatan homeopathy..cuma kena sabar..sbb kesan dia lmbat sikit kan

    ReplyDelete
  3. tq 4 sharing allene. satu alternatif jugak utk dapat rawatan.

    ReplyDelete
  4. Setuju. Homeopathy ni mmg bagus. Dulu kite selalu gi yg kat keramat nye .. Tp doc tu dah meninggal ..

    ReplyDelete