Maaf Jikaku Tak Sempurna - Dari sudut aku

As salam...

Hi korang!!

Aku tahu mesti ramai tak layan cerita ni.
Ok, faham... cliche kan.
Cerita kahwin paksa.
Last2 tangkap cintan tergolek golek.
Hohohoh....

Sama la dengan cerita ni.
Aku dah baca pun novel ni.
Tulisan ACIK LANA.
Favorite author ku ini.



Kalau nak diikutkan, cerita acik bukan semua cerita kahwin paksa.
Aku rasa ni je cerita kahwin paksa.
Tapi, disebab kan sebelum ni cerita kahwin paksa, jadinya orang dah bosan.
Tak pe acik... We all your fan akan terus support.
Kalau tak dapat tengok kat TV, tengok kat TONTON.

Cerita ni lakonan Fahirin Ahmad dan Sara Ali.
For me.. dorang ni pelakon yang hebat.
Watak yang di bawa pun menjadi.
Cuma tak cukup hencem dan lawa seperti yang dibayangkan dalam novel.
Normal la kan.
Dalam novel macam bidadari... hehehe

Aku suka lakonan amy mastura gak.
Walaupun macam tak sesuai je dia jadi mak.
Tapi, ok la.


Tapi, bila layan lama2 best tau.
Sara Ali memang bawak watak bagus.
Fahirin pun ada aura dia sendiri.
Dan dayang2 gedik memang penyeri.
Hahah...
Ok, aku mengaku aku memang suka cerita melayu.
Tak salah kan.

So korang tengok la.
Kita support cerita melayu adaptasi.
Korang takkan menyesal.
Ikhlaskan hati masa tengok ye.
Hihih...

Cerita ni, lagi better dari cerita "Aku isterinya" 
Yang diadaptasi dari cerita Acik Lana juga. "Aku bukan Mistress". 

Well done all.
And congrate Acik. Cerita ni dah hujung nanti mesti ramai layan.
Sebab iolls dah tahu apa jadi. hiihih...
Jom layan....
=D 


Drama TV3 Slot Akasia
Hari: Isnin – Khamis
Jam: 7 malam – 8 malam
Saluran: TV3
 
 
Ikhlas dari peminat novel melayu
Allene

Post a Comment

8 Comments

  1. so far akk belum missed lagi cerita nih..yeahh...akak suka sara ali tuh..pandai bawak watak macam giler2 gitu

    ReplyDelete
  2. Haha! Memang kliche sgt citer kawen2 paksa cani.. Tapi layan jugakla.. Hahaha..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  3. Pernah ngk cete ni skali je kat tv..almaklum la payah nk ngk tv..tp novel ni da abes bace da..best!

    ReplyDelete
  4. oh.. novel juga rupenyer jarang tgk cerita ni.. lebih suka baca novel

    ReplyDelete
  5. Terus terang Muz mmg tak follow, walaupun share link tonton drama ni dkt blog. Xminat plkon wanita dia, plus takda masa, n waktu tayang xsesuai...Hehe. Tp novel dia dh baca lama dah...

    ReplyDelete
  6. best ke?hari tu tengok kejap pastu dah tak follow.hehe

    ReplyDelete
  7. mula mula tu..rasa sara ali macam tak best ja.. tapi lama lama dah suka pula. menjadi wataknya..amy mastura lak lembut je ..suka

    ReplyDelete