kbba

Latest Posts

Makan je kerja aku ni!!!

By 10:00 AM , ,

As salam...

Hohoiiiii!!!

Entry makan2 lagi...
Alhamdulillah..
Bak kata orang, rezeki Allah bagi.. tak baik merungut.
Ehh.. silap..
Aku bukan merungut.
Aku cuma psyco diri cuba jangan melantak banyak.
Kan tengah diet...
Lagi pula, islam tu ajar...
Makan berpada pada je.
Berenti sebelum kenyang kekdahnya...

Apa pun tanggapan orang.
Biar la kan.
Alhamdulillah..
Rezeki bulan ni, makan bbq 2x.
Hohohoh...

Haritu, kat sg.gabai..
Yang ni pula kata rumah mak.
SIL whatsapp kata nak buat suprise kat laki dia a.k.a adik aku ler.
Nak buat bakar2.
OK!!  iollss ok je.
Lagi pun jumaat tu, memang kitorang cuti.
Layazz je makan2 ni.
Dia kata makanan semua dia bawak
So, bawak perut kosong je untuk sumbat.
Memamg betul2 perut kosong aku bawak.
Hahaha... *gelakjahat*



Kek ayah dah beli.
Ayam, mak dah siap perap.
Sedap mak.
Kambing, sotong dan udang SIL bawa.
Kambing perap dia pun sedap.
Hhuhuhu... memang jahanam diet.
2-3 keping gak la aku ngap sorang2.
Heheh.

Tak ramai pun yang mak jemput.
Adik iolls tu pemalu.
Kang dia patah balik JB haru.
Sapa nak sambut besday.
So, agak2 je la majlisnya.
malu la sangat ko kan ngah..




Nak tunggu besday boy sampai punya la lama...
Last2 kitorang ngadap ayam bakar je dulu.
Bila aku sibuk2 kat dapur, tetiba laki aku datang bawak box polistren.
Miii tolong bersingkan udang dan sotong...
Haaa???
Banyak gila kot.
Hohhoho..
Ehh.. tapi serius tengah rajin. Senyum je aku buat kerja.
Aku pun siang udang dengan sepupu aku.
Udang tu, suh adik aku cuci.
Pastu D gaul2 kan dengan garam dan kunyit je.
Tak payah nak perap sangat la oiitt...

Siap semua aku join melantak kat depan.
Tengok perangai si Harris menggeleng semua orang.
Dia ngorat anak dara orang kauuu..
Memula dia kacau baby isap puting.
Dia cabut puting baby tu, pastu dia bagi balik.
Sampai budak tu menangis la.

Bila baby dah tidur, dia kacau kakak baby pulak.
Dia kejar budak tu, sebab nak CIUM.
Siap pegang kepala lagi tu, nak cium...
Aku rasa macam.... Haaaa??????
Siapa ajar ni???? walaupun dalam hati aku tahu, aku yang ajar... ohohohho

Berlari2 budak tu takut kena cium dengan Harris.
Hafidh dah selamat main dekat luar.
Hihihi. Bapak dia ado tolong tengok.

Lepas makan, harris dah mula mengamuk nak tidur.
Mummy dia pun amik kesempatan meluruskan pinggang kat bilik.
Siap berekon lagi. ihhihi.

Ok la. itu je untuk besday pak ngah...


happy time
Allene

You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. syoknya berbbq.....ain last berbbq time raya lepas....

    ReplyDelete
  2. anak lelaki memang lain sikitkan buas dia sis..
    macam akk dak Aish tu pun akk rasa eh..gini ek perangai boy..hahahah..

    ReplyDelete
  3. perghh..makan sedap., ada udang lagi tu..huhuhu..

    ReplyDelete
  4. adeh.. nak buat entry mkn jgak la.. huhu

    ReplyDelete
  5. Sapa la yg tak suka makan kan? Smua pun suka ;)

    ReplyDelete
  6. Hihihi kelebihan ada anak kecik.. anak nak tdo, mak bleh join sekali "sebab nak tdokan anak". Terutama kalau bfeed..hehehe amik kesempatan laa mak punn :p

    Join GA jom
    http://thehealthinspector.wordpress.com/2014/09/22/saya-nak-sihat-giveaway/

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers