kbba

Latest Posts

MummyDaddy susah hati

By 12:22 PM , ,

As salam...

Since harris demam aritu, badan dia mula keluar bintik2.
Aku pun tak tahu nak kata apa.
Tapi, aku belum bawa dia pergi jumpa doctor lagi.
Bad mummykan.
Focus aku aritu pada demam dia.
Since demam dah ok, aku pun tak fikir nak bawa g clinic.



Bukan aku tak nak.
Tapi, tahu sangat dah jawapan doctor tu bagi dan ubat apa yang akan doc bagi.
CALAMINE cream.
Tak pun, entah apa2 ubat yang ada steroid.

Harris Adeel memang elergic dengan ubat tu.
Aku ingat lagi, masa dia kat ward.
Bontot melecet sebab asyik berak je.
Lepas tu, aku sapu cream bontot tu.
U know what happen pastu????

Bontot dia merah menyala...
Gila2 punya menyala...
Macam kena air panas.
Bontot kan kulit sensitif.
Kecian sangat masa tu.

Since aku tengah mencubakan diri untuk elak ubat2an doctor.
Aku cuma cara alam dulu.
Nampaknya seminggu ni, kurang menjadi.
Bila aku sapu bedak sejuk dengan daun semambu, nampak kurang bintik2.
Tapi, ada masa2 bintik2 tu akan datang semula.

So, aku ingat nak bawak dia pergi homeopathy clinic.
Lepas tu, D pula ajak mandi air panas.
Good idea gak.

Doakan Harris sihat.... huhuhu


You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. kesiannya. naurah cirit ritu smpai melecet bontot, hana sapu bedak sejuk. so far ok. get well soon harris.

    ReplyDelete
  2. lin..buds organic bumbum..klu memerah dr bontot ke bdn ke mmg etty standby tu je pakai..mmg ok sgt2..mmg xpnh lg bg bdk2 ni steriod cream..adly plak xsesuai moogoo..ameer je pkai moogoo..dedua agak mahal..tp demi anak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak pernah try buds lagi maketty. tp moogoo mmg dah selalu la.. tp yang ni, degil plak, tak surut2... boleh la try buds pasni.

      Delete

mommylin.juniorhappy

Followers