Novel review - Dia isteri luar biasa

As salam...

Terserlah kerajinan kak long korang ni meng'update" blog.
Hohohoho...
Sebelum aku terlupa jalan cerita buku ni, baik cepat2 aku share.
Mana la tahu, kot2 korang yang was2 nak beli ke tak...
Bila terbaca blog picisan ni, ehh... dah ada jawapan.
Kan.. senang.
:P



Dia isteri luar biasa
Umi nadzimah

Tajuk je dah mengancam kan.
Apa je la yang luar biasa
So, isteri2 mesti nak tahu kan.
Kot2 la boleh pakai untuk memikat si suami.
Gitu...
Poyos sangat ko kak long.



Cerita mengenai seorang perempuan yang sangat berdiri dikaki sendiri.
Tak mengharapkan lelaki dalam hidup dia.
Anti lelaki. Tapi bukan lesbian.
Di sebabkan bapa yang selalu memukul mak, dia jadi macam tu.

Tapi!!!

Dia teringin nak ada zuriat sendiri.
Waris untuk perniagaan dia.
Dan waris harus la perempuan juga.
Boleh gitu???

Nak tak nak, dia kena la kahwin.

Tapi, dia kena cari suami yang capai ISO dia.
Tak nak nanti anak dia terhasil dari lelaki yang bukan2.
Macam2 halkan.

Nak cari siap interview uollss..
Pitam aku baca.
Macam2 calon laki keluar.
Lawak pun ada.

Dan akhirnya dia jumpa.
Tapi, bukan yang pergi interview tu la.
Dah memang jodohkan.

Alam perkahwinan dia memang lawak.
Senyum2 aku bacanya.
Korang baca la best!

Yang luar biasanya lagi, dia suka offer laki dia kat orang lain...
Seee??
gila ke tak?
Tu yang pening laki dia tu.
Aisshh... best la cerita ni.
Masa aku type pun boleh terbayang2 scene ni.
Chhooiiii...

Aku bagi 9/10 bintang.
Saya suka..saya suka...

Tak silap cerita ni akan di adaptasi.
wah... lompat2 aku nak tengok

Yang nak baca separuh tu, leh pergi kat tuan penulis punya blog kat sini >>link<<

Yang sanggat menggalakkan beli
allene

Post a Comment

8 Comments

  1. dulu rajin beli dan baca novel.. sekrang ni macam dah kurang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ros... mood membaca mmg macam air laut, ada pasang surutnya...

      Delete
  2. mcm menarik ni..
    tajuk pon dah curlass

    ReplyDelete
  3. ada novel nie jugak tapi sampai la nie x abis2 baca lagi...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak habis..? ihhihi lin tak boleh baca separuh ni kayrul.

      Delete
  4. Selalu gak baca novel ikut masa...klau ada masa leh l layan..

    ReplyDelete