Rezeki Ayam Pandan

As salam...

Macam tak sangka...
Betul2 tak sangka....
Ramai orang order Ayam Pandan dengan kami.



Dulu, tak terfikir pun nak jual.
Tapi, masa hari raya bawak balik kampung, rmai pula makcik pakcik nak beli.
Kami tolong belikan. 

Bila mak buat open house, ramai pula tanya beli mana.
Kami tolong belikan. 

Lepas tu, alang2 nak tolong belikan, kami pun tanya lagi, siapa nak join beli.
Ramai pula nak join beli.
Kami pun tolong belikan.



Yang paling tak sangka, ada yang tak kenal whatsapp tanya pasal ayam pandan.
TQ to this BLOG... my love... #imladyadie. 
Ramai dapat info dari sini.
Kalau dari FB tu, opkos la kengkawan je kan.
Sangat tak sangka rezeki yang datang.
TQ pada yang beli.

Tapi, kami memang tak keep stock.
Sapa nak, memang kena tunggu lama sikit.
Kami bagi yang fresh...
Datang terus dari JB.
Pakcik yang buat semua ni.
Kami, suami isteri tukang jual je.
Tak untung mana pun.
Tapi aku tahu, memang berbaloi beli.
Murah dan sedap.
Nak buat sendiri pun boleh..
Google je la resepi...

Tapi, kalau tetamu datang, baru terhegeh2 nak perap ayam memang tak la kan.
So, senang order dengan aku.
FROZEN let it go....
Keluar peti, pastu bakar kat magic pan.
Senang kan... susah gak aku tak tahu la kome nak senang macam mana lagi.

Cukup la untuk bulan ni, jualan ayam pandan kami.
Sapa nak untuk next month????
Whatsapp aku. 019-2523932
Area putrajaya/puchong/cheras boleh je nak hantar.
Tapi, yang jauh2 kita bincang kat whatsapp ye.



Bukan tak ada service untuk frozen delivery/cold delivery.
Ada...
Tapi, harganya mahal.
Korang leh dapat 2 kotak ayam pandan.
Aku tak nak la susahkan semua pihak.
Mana yang jauh2 tu, klu aku nak travel, nnt aku roger.
Ok, tak mo sedih2 ye.
Serius, aku tak boleh nak pos kan.
Banyak masalah.

Untuk pengetahuan korang so far ayam pandan ni, aku tak charge pun delivery.
Semua atas poket sendiri.. nak kata huntunggg sangat tu tak ada la.
Rugi pun tak adalah.
Tapi, kami suka bila ramai orang order...
TQ...TQ.. sila order lagi.

sekian...


     iklan dari Arts Touch

Post a Comment

5 Comments

  1. rezeki salu dtg kita tak sangka kan?

    ReplyDelete
  2. dapnya...tp tgu pas pantang la...skg mcm tk sempat aje dah...haha

    ReplyDelete
  3. Sedapnyerr..alhamdulillah rezeki allene

    ReplyDelete
  4. eehh.. mcm nak try jugak laa yt... caner nie???roger2 ke??

    ReplyDelete