terpekik terlolong... memang trend sekarang ye???

As salam...

Terpekik terlolong depan orang ramai...
Errmmm... terkejut aku.
Nasib tak mengandung. Kalau mengandung kecian bby dalam perut.
Tanjat dia.




Last sunday masa bawak kids main2 kat taman dekat dengan rumah, ada 1 kes ni.
Tengah seronok melayan Harris main gelongsor..
Tetiba terdengar suara orang jerit...

" kotor tak boleh basuh ker??? !!!!! " 

" ko ni memang degil kan....!!!" 

" degil!!!! " 



Itu la antara dialog yang aku dapat dengar...
Nak tengok awal2 aku kecut perut...
Kang kena basuh pulak dengan tukang jerit tu....

Semua yang ada kat padang tu, pandang...
Senyap sunyi... yang dengar hanya suara orang jerit tu...
Berdebor debor aku ehh...
Jarang aku dengar orang terjerit2 macam ni.

Aku tak sure apa masalah orang ni.
Yang aku nampak dia marah seorang remaja lelaki.
Maybe adik dia.
Atau anak dia.

Bagi aku la.. tak perlu la nak marah2 depan orang ramai.
Jaga maruah sendiri dan adik dia tu.
Nak marah.. marah kat rumah...
Jangan nak tunjuk sangat la perangai GARANG tu...
Aku garang gak. Tapi, tak payah nak tayang..
Orang tak RESPECT ok.
Aku kalau nak buat laki, tengok gini punya garang...
Tak masuk list la...
Hahaa.. tetiba. Nasib dah ada laki.

Next cerita pekik lolong ni pula... 

Berlaku kat guard house tempat aku kerja.
Aku kerja kat University kat cheras ni.


Tak ada kena mengena dengan U ni.
Tapi orang yang masuk sini.
Time to time security semakin ketat.
Aku pun tak sure apa yang berlaku..
tapi masa aku otw nak ke Starbuck kat luar U, aku nampak ada orang naik superbike marah2 guard.
Aku nak tengok.. tapi takut...
Dasar si penakut kan...

Apa yang orang ni cakap aku tak berapa nak dengar la..
Sebab dia pakai fullface helmet.
Tapi, terpekik sampai luar U ni boleh dengar.

Dalam hati aku..
Eleh... mentang2 pakai motor mahal.. 
Berlagak la tu... 
Marah guard yang kerja biasa2 macam tu. 
Mentang2 dia anak/adik/kakak dia belajar kat sini..
Berlagak la konon...

Aku perhatikan je orang tu.
Siap turun dari motor nak bukak helmet tu.
Dalam hati, jangan la ko hempuk mamat guard tu.
Orang nya baik... kalau jumpa aku selalu angkat tangan.
Aku kan suka cari pasal dengan guard bab parking ni.

Bila orang tu bukak je helmet...
Ekleh... dah tua...
Dah tua pun nak marah2 orang???
Bawak2 bersabar.. kang kena heart attack guard gak bawak ko g HUKM tu.

Pelik la aku...
Tak payah marah2 beria ia sangat..
Penat je.
Buat nafas ko tercungap je.
Hilang class ko. 

Ok la.. dah habis da.
Ingat nak kumpul 3 cerita...
Tunggu2 tak ada plak orang nak jerit lagi...
Tapi, bos aku pun suka gak jerit2...
Tapi, kitorang dah imune dah..
Dah macam dengar dia bisik2 je bila jerit2 ni..
Hahahah.... Jerit la boss... heart attack kang baru tahu...

Ok bubye...
Harini, ID nak kena kira area tolong seniorito buat costing.
peace,
Allene

Post a Comment

2 Comments

  1. hehehe..sis..akk pun kadang2 jadi tarzan jugak kat umah..memamng tak dapat nak dielakkan giteww...kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. sama la kak... kat umah mmg tak dimaafkan...

      Delete