kbba

Latest Posts

Adik protect mummy

By 11:42 AM , , , , ,

As salam...

Ni kisah pagi tadi...
Si abang - Hafidh Aryan
Si adik - Harris Adeel

Masa nak masuk kereta, lin pimpin tangan Harris.
Si abang sibuk makan honey star.
Jalan main2.
Asyik sangat nak makan, tersadung kaki kat parking.
Dah la jalan bertar.
Huhuhu... maka...
Berdarah la lutut dia.

Mula la drama di pagi hari.



Nangis..nangis...
Bila lin nak pimpin Hafidh, dia mintak dukong.
La.. adik plak pergi kutip honey star yang jatuh kat tar tu.
Stress mak!

Nampak ddy dorang baru lepas buang sampah.
Ok, tunggu ddy je la. Mmy dukong adik.

Sampai kereta, lin pun lap2 la luka si abang tu.
Nangis lagi.
Bukan teruk pun. Tapi pedih kot.
Lepas tu, elok je sambung makan honey star dia.

Sampai halfway nak ke rumah BS hujan lebat.
Haiii.. mmy dah mengantuk ni.
Jem lagi.
Aku pun try pejam mata.
Harris kat pangku bebel2 sorang2.

Hafidh panggil aku.
Malas nak layan dia.
Panggil lagi. Dah marah da, sebab aku tak sahut.
Sekali dia bagi kaki kat aku.
Aku diam je matikan diri.

Sekali adik dia belasah dia.
Ha... amik ko... sapa suruh bagi kaki kat mmy.
Pastu Hafidh nangis2.
Aku biar je.
Dia bagi kaki lagi kat aku.
Adik dia pun pukul kat lutut yang berdarah tu.
Hahahahah...
Lawak2...



Last2 aku pujuk...
Dah lain kali jangan main kaki.
Kan adik dah marah.
Adik pun pandai.

Melihat korang membesar depan mata memang seronok.
Nak melayan kerenah yang macam2 memang memeningkan.
Tapi kamu la bahagia kami.

Allene

You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. tu laki 2,2..yg double RM lain jantina pun same je lin.. pening kadang nak leraikan dorang.. adik lg kuat dari abang..huhu

    ReplyDelete
  2. Keletah anak2.. Macam2 ragam.. Jadi parents ni kena banyak bersabar kan? Thats why la Allah belum bagi Mieza rezeki anak kot.. Kurang penyabar.. Huhu..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  3. hehehe 2 2 hero kan.mmg jd bodyguard lah kan.hehehe

    ReplyDelete
  4. anak perempuan pun kalau bergaduh mcm gitu juga...hihihihi...

    follow sini yer...

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers