kbba

Latest Posts

Blog is the best way untuk IKLAN

By 11:52 AM , , , , ,

As salam...

Korang setuju tak apa yang aku kata ni?
Hanya orang business je yang tahu sama ada blog dapat membantu dalam marketing dorang atau tak.

Aku, seorang peniaga juga.
Walaupun ianya suam suam kuku aku je, tapi aku percaya dengan blog.
Once kita dah update blog dan promote dekat FB dan Twitter, akan ada orang ramai yang review.
Walaupun yang review tak beli, tapi atas review tersebut, dapat membantu kita meningkatkan keyword dalam entry tu.

Betul tak?
Sorry kalau salah.
Ini fahaman aku je. lols...



Aku bukan nak promote suh korang buat iklan kat blog aku..
ihihihi.. bukan ye...
Aku cuma nak share pengalaman je.
Aku tahu, blog aku tak layak pun buat iklan lagi.
Yela.. follower berapa je.
Tak patut pula kalau orang nk buat iklan kat sini.
Sebab tu aku biasanya buat iklan free je.
Tolong kawan2.

Kalau dulu, aku suka review barang2 yang aku beli.
Lepas tu, aku akan bagi contact dan tinggalkan link untuk reader.
Senang la kalau korang nak berurusan.
Niat memang nak tolong kawan.
Lagi pun memang aku puas hati dengan product itu.
Tak salah kalau kita share right?

Sampai ada kawan aku PM kat FB, bagi link blog sebab ramai customer dia dapat info dari blog aku.
Ko... vangga jup kak long.
Hahaha...

Lepas tu, aku tersedar... oh.. kat blog kalau buat iklan lagi mudah orang nak trace ye.

Aku buat review pasal 1 product skincare ni.
Tak sangka dalam beberapa bulan je, entry dari blog aku antara tertinggi view dia.
Sapa tak vangga. Hahah...
Jup bagi bukti... ihihhi



Macam baru2 ni, aku ada promote my own business.
Aku kan jual nursing cover dan Ayam pandan.
Tu memang antara terlaris.
Aku buat entry kat blog.
Hohhoi.. ramai unknown number whatsapp aku..
Tak menang tangan melayannya.
Sampai hp murah aku tu hang berkali kali..
Aduh..duhh... stress.
Mula la berangan nak Hp baru kan.

Walaupun bukan antara review yang tertinggi.
Tapi, front page gak la.. hahaha :P



Nak reply PM kat FB pun aku tak boleh.
Aish... kalau la Ipad aku ada internet.
Senang kerja aku.
Tak pe, soon.
Tunggu la.

Sekarang ni, orang nak beli ayam pandan memang merata rata tempat.
Aku sampai rasa nak give up melayan.
Tapi, aku gigihkan diri gak.
Rezeki tu. Buatnya ada peluang besar datang kan.

Macam hari ni, aku jumpa 1 customer from Seremban.
Nak order banyak.
Tapi, ofkos nak rasa dulu.
Aku harap sangat market dia ok.
Dia nak try buka market dengan orang cina.
Harap orang2 cina suka la ayam pandan ni.

Korang doakan aku boleh terus pergi dengan business ni semua ye.
Aku pun nak jadi bos.
Kikikikik... :P

Eh.. ada nak iklan kat sini tak??? :P
PM ye. hahaha lols...

future business mommy,
Allene
*silajanganmuntah*


You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. betul tu :D antara cara nak promot produk yang berkesan

    ReplyDelete
  2. memang betul.ada masa tu sebulan tak buat iklan kat mana-mana, tapi ada jugak customer wasap bgtau jumpa iklan kat blog.. seronok kan? blog bukan utk personal sahaja, malah boleh menjana pendapatan..ewah ayat wartawan sgt!

    ReplyDelete
  3. Akk setuju sis..mmg betul pun..sbb tu org lebh suka iklankan kt blog

    ReplyDelete
  4. semoga bissness allene terus maju jaya,, insyaallah dear.. :)

    ReplyDelete
  5. betul. kat sinilah nak cerita apa-apa info pun. ^^, saya promote jualan online orang, setakat ni dah mencecah 40k PV.

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers