kbba

Latest Posts

Cerita korea Temptation mendapat sambutan dari para suami

By 1:51 PM , ,

As salam...

Haaaa...ko, pangjang tajuk entri.
Kahahahah....

Korang tengok tak cerita Temptation?
Cerita korea kat channel 393 Astro tu...


Aku memula tengok dah sampai episod berapa entah.
Tapi, tengok gak sebab ada heroin cerita Winter Sonata tu.
Tua da minah tu.
Tapi, muka cantik aja.
Plastic surgery kah??
Entah la.

Jalan cerita tu, kadang menyakitkan hati.





Si suami yang jatuh hati kat perempuan lain
Kecian isteri tu.
Last dorang bercerai gak.
Kalau aku pun mintak cerai.
Dah terang terang laki dah tak suka.
Tapi, bila fikir balik... tak nak la cerai.
Kasi warning itu perempuan tua jangan ganggu laki kita.
Hohohoh...



Lepas bercerai seronok la dorang bercinta.
Pastu ex wife dia kahwin dengan pesaing perniagaan kekasih laki dia.
Ha... pusing2 je cerita ni.

Yang pelik nya...
Dalam banyak2 cerita korea, ni la cerita yang beria ia laki aku layan.
Pelik gak.
Aku pun kekadang menyampah nengoknya.
Ye la.. kisah cerai berai ni, tak elok tengok.
Kan..kan...

Tapi, bila hari Isnin dan Selasa je, laki aku dah ingatkan.

"Yang cerita temptation..."

Cerita apa tu???
Leh terlupa takut plak kan..
Kahkakak...

Tak pun, bila kitorang kat luar...

"Ala... tak dapat tengok cerita temptation... "

Entah kenapa laki aku minat sangat cerita ni.

Kalau tak, time aku nak tengok cerita korea je, dia mesti tukar channel lain.
Fav channel dia, AFC.. TLC... apa saja la yang kaitan dengan makanan ni.

Bila aku tanya, napa suka cerita ni??
Dia pun tak tahu.
Mungkin sebab dah layan dari awal katanya.
Kadang2 tu, bila aku sibuk tak sempat tengok, dia la yang cerita kan semula
Apa yang terjadi.
Wahh.. kuat betul penangan cerita temptation ni.


Apa yang sebalik aku pun tak pasni.
Musykil sungguh ni.
Haha...

Malam ni, last episod tu.
Aku tak nak masak...
Yeahh...
Nak beli popcorn makan sambil tengok temptation last episod..
Weee... jom layan.

Nasib tengok cerita ni dengan bini sendiri.
Hohohoh.

peminat koya
Allene


You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. Hohoho..
    Mimie layan citer korea channel 729
    Cheo yong. Paranomal detective..
    dah abis pun.. 10 episod je..
    haha.. best jgk

    ReplyDelete
  2. Bagus la dear review cerita kegemaran korea ni...julia dh lama x menonton tv...tv kt rumah tuh jadi perhiasan utk upin dan ipin Qi tgk...so maknya bertabahlah hehhe

    ReplyDelete
  3. Hana lama dah tak follow korea pasal takut sangkut nanti byk keje x jadi. Tapi cite ni best sebab masa episode akhir dia mkcik2 and pakcik Hana duk depan tv sampai kami dtg dia kata "duduk dulu ye, nakhabis dah cite ni". Sabao je la..

    ReplyDelete
  4. best ke citer nih?tak follow sangat.tengok gitu2 je so x bape paham.kalau best, macam nak download je...hehe

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers