Dari Muar ke Cheras 8 jam

As salam...

Aku kembali.
Walaupun last week poyo2 je ayat tak sempat nak update bagai.
Tapi, aku tak leh la wei.
Dah terbiasa.
Sampai opis buka FB,TONTON dan blog

Tengok2 eh.. bertambah follower rupanya
Alhamdulillah...
Tengok2 eh.. ada comment.
Ok, approve.

Seronok sebenarnya bila ada orang baca bebelan kita.
Ngeee....~~~



Ok, back to title aku arini.
Ada kerja gila dari muar ke cheras 8 jam ko.
Menggila aku dalam kereta.
Sakit pinggang badan...
Lagi paling sakit mental aku.
Adoi...
Anak2 aku dah la macam2 hal dalam kereta tu.
Naik hangin je kerja aku.
Huhuhu
Ampun ye nak.
Emosi mummy terganggu.



Dari Muar kami gerak pukul 12 tengah hari
Sebab tu la orang kata keluar rumah pukul 12 tengah hari ni tak elok.
Memang pun.
Kan dah kena hadap jem

Tak keluar dari muar lagi dah jem.
D ikut jalan lain
Ok, clear kejap, pastu ada excident kat pedas, D masuk ayer keroh ikut jalan dalam.
Jalan nak menghala ke Senawang jem gila.
D keluar nak amik highway plus semula.
Jem juga.
Last2 kami ikut linggi pergi singgah tengok moyang MHA.
Masa tu dah pukul 3 petang.
Bagi budak2 makan, D solat
Selesai, kami gerak semula.

Ikut laluan PD.
PD jem, tapi boleh hadam lagi la.
Sampai nak menghala ke Sepang.
Ambikkk ko.
Jem menjela.
Dah, aku cakap ngn D, hadap je la.
Jangan nak pusing2 lagi.
Sana sini jem.
Sama je.

Sampai aku bebel2 cakap ngn D, kalau camni tak payah balik kg.
Kahhkahahaha...
Marah sungguh aku.
Dah la budak2 ni, macam2 ragam.
Dengan Harris tak sihatnya.
Adoii. Dugaan betul

Sampai umah je, anak2 sambung meragam.
Dah tu, aku dah rasa busuk gila.
Terus g mandi tinggalkan dorang yang menangis2 tu.
Masa mandi tu aku rasa gigil gila.
Pastu dah siap2 aku rasa aku demam...

Haaa..
Memang demam.
Duduk 8jam dalam kereta betul2 buat aku demam.
Sampai ke tulang wei sejuknya...
Huhuhuhu....

Sadis kan.
Ok la.
Selamat menyambut Aidiladha korang.
Nanti la aku merepek dan meraban lagi.
Semoga ada yang sudi baca.

As salam...
Allene

Post a Comment

2 Comments

  1. fuhh...jem teruk ek semalam...daku balik dari Batu Pahat ke KL hari Ahad aritu 2 jam lebih je...x jem langsung..jalan clear...xsanggup nak balik semalam n mengadap jem..huhuh..

    ReplyDelete
  2. kita blk Selayang sajo.
    40 minit sampai ;p
    jgn jelesin gwe dong...kihkihkih!

    ReplyDelete