Nak leligoooo... nak bobooottt... nak pinpin...

As salam...

Aku tak tahu nak discribe macam mana ragam 2 hero sekarang ni.
Kadang2 menaikkan angin...
Kadang membuatkan aku tergelak2
Kadang membuatkan aku tersengeh...

Apa2 pun, dorang la pengarang hati dan jantung aku.

Hafidh sekarang ni, makin bijak bercakap.
Kalau kita cakap ada je jawapnya.
Kalau aku marah,  tak reti takut pun dia.
Agak2 aku dah naik hangin, aku ketuk sudip baru dia diam
Hahaha... zalim tak???



Aku ketuk meja ngn dinding je..
Tak ketuk dia pun.

Kalau aku tengah sibuk kat dapur, si adik datang terkedek kedek...
Aku mesti panggil Hafidh...

"Hafidh... amik adik bawak g depan, mummy nak masak ni... "

Hafidh pun datang pimpin tangan adik...

"Jom adik... kita g depan... "

Kalau adik mood baik, dia ikut abang dia.
Kalau adik mood tak baik, haram tak layannya abang dia tu.
Nanti abang dia bebel la sorang2.

" Miiii.. adik tak nak mi..." 

Kadang2 rasa kelakar je... ihihhi
Macam si hafidh tu dah besar sangat dah kan.
Hihihi...
Sabar je la ye.

Sekarang ni, balik je rumah, biasa la mummy dorang sibuk kejar drama.
Anak2 aku plak, mi... nak leligooo... leligoo... *frozen*
Hamboi... tak bagi chann langsung aku nak nengok tv.
Kang lepas maghrib mmy nak kedapur dah.
Huhuhu... stress gaduh nak tgk tv ngn anak.
Selalu aku menang la.. hahahah...
Sebab dia tak reti nak pasang cerita tu kan..
Kalau bapak dia layan, dapat je.

Pagi2 pun gitu, celik je mata...
D.. nak andi ye... *mandi*
Lepas mandi, pakai baju duduk depan tv.
D... nak bobot... *transfomer*

Kalau wekend plak....
Aman... ulu.... *pada zaman dahulu*
Semua ceria la dia hafal.

Hamboi.. semua dia dah hafal da.
Kalau cerita frozen tu, dah hafal step cerita ko...
Aku pun pelik, siap buat aksi lagi...
Huhuhu... teruk no penangan TV ni.

Si adik pun apa abang tengok, dia join.
Tapi kejap je la..
Pastu dia merayap2 kedepan kebelakang.
Pastu, tetiba dah tertidur depan TV.
huhuhu...

Kadang rasa nak spend time dengan dorang pun tak cukup masa.
Sibuk nak masak, basuh baju kemas dapur.
Kalau tak buat bukan macam tongkang pecah.. dah macam kapal karam tau umah aku tu.
Kemas hari2 pun sepah.
Kalau tak mengemas lagi la sepahnya.
Baju berlambak2.
Adoi...
Pening jup.

ni lagi sorang. Suruh masuk kereta terus tak mo. Nak
tunggu kat tangga. fefeling VIP la konon

perasan dugro star la ni.

Ok, dalam minggu ni Harris ada continue check up dengan Homeopathy lagi.
Pape nanti aku update. Dia tak recover sepenuhnya lagi tu.
Doakan harris ye.
T_T kecian aku tengok dia.
Kalau tidur malam sampai mengaru garu.
Aku sampai kena peluk kepit tangan dia sampai tertidur.
Puas la pujuk dan bodek jangan garu.. jangan garu...

Ok la lambat update arini.
Lenguh tangan aku edit pic new Nursing Cover.
Ok, sok aku update NC pic.
Korang jangan stress plak.
Lawo... =D

yang ikhlas menjadi bibik,

Post a Comment

6 Comments

  1. weekend pun kadang2 nak mengemas ke masak pun susah..bila anak2 dah pandai skang x bagi mamanya gi dapur..suruh dok main sekali dgn dia..kalau kite ke dapur dok la mengikut dari belakang...lepastu suruh cepat2 dok depan..huuh

    ReplyDelete
  2. anak bujang pun suka tengok frozen ek...comey comey...

    ReplyDelete
  3. hahaha. boboi romantik ni dah besar. hiks. :)

    ReplyDelete
  4. hensem pakai raybangg camtu hehe

    ReplyDelete
  5. kalau dah budak..mmg banyak sangat ragam..tapi ragam tu kadang sakit hati..kadang itu yg buat happy :)

    ReplyDelete