Novel Review - Asam Pedas untuk Dia

As salam...

Lama dah aku baca buku ni.
Tapi tadi, bila jalan2 kat group novel adaptasi, ternampak cerita ni.
Aku pun usha...
Eh.. dah nak di adaptasikan ko..
Hebat la.

Asam Pedas untuk Dia
Nureen Mirza





Seriously cerita ni, memang lain dari yang lain.
Kisah seorang balu muda yang kematian suami.
Hilang tempat bergantung.
Anak yang masih kecil dan menyusu.

Best la cerita ni.
Lagi2 bab dia susukan anak.
Nampak yang susu tu penting.

Dia terpaksa jadi orang gaji untuk meneruskan hidup.
Asam pedas yang memikat hati anak tuan rumahnya.
Dalam tak sedar, ada yang suka dia.
Mereka berkahwin secara rahsia.
Tak siap tahu.
Cuma family belah perempuan sahaja.
Macam halangan yang sweet dan romantik.

Korang boleh la baca sendiri.
Baik baca before cerita keluar.
Kalau drama dah keluar, dah tak feel dah.
Hihihi....

Hero dan heroin cerita adaptasi ni.
wewittt...






Bintang untuk cerita ni errmmmmmmmm
8/10. Tinggi sikit. Sebab tak clise.. :P

Ok adios.
Selamat membaca
Allene

Post a Comment

3 Comments

  1. alaaa... kena tunggu tv gak alene. skrg mmg xde masa nk baca novel. citer la detail skit

    ReplyDelete
  2. wahhhh..cam best jer jalan criter dia..yg penting hero & heroin tu ila suka!!! bile yer start criter nie kat tv??

    ReplyDelete
  3. Nak beli la novel ni..aku ni hantu novel..tp skang ni terlalu byk buku nak kne bace..smpai xtau nk bace yg mane..mcm nk exam plak..hihi..terpakse thn prasaan nk baca novel...nk ngk kat tv kompem x dpt..;(

    ReplyDelete