Novel Review - Cinta yang ku cari

As salam...

Hamboi.. tajuk novel ni bunga2 sungguh.
Tapi, memang penulis dia jenis tulis bunga2 pun.
Aku suka baca.
Another my favorite Author.
REHAN MAKHTAR.



Cinta yang ku cari. 
REHAN MAKHTAR.


Memang tajuk tu tepat pada jalan cerita nya.
Aku suka baca.
Ala2 cliche kahwin paksa.
Tapi, jenis penulis ni, tidak la lepas kahwin membenci.
Tak boleh terima ke apa ke.
Tapi, dia redha dan!!!
Yang tak redha tu laki dia.
Sebab ada kecacatan sikit.



Errmmm...
Bongok gak laki tu.
Yes, in reality mungkin ada.
Nampak luar cantik, tapi, bila bukak tudung nampak semua dah komplen.
Acaner tu??
Oh please2 orang2 kat luar tu, jangan begitu.
Itu adalah jodoh anda.
Cantik ke tidak, mata hati je boleh tentukan.

Back to story.

Kisah seorang gadis yang ada masalah dengan akak dia.
DENGKI. adik beradik yang tak sebulu.
Terjodoh dengan lelaki yang mementingkan kecantikan.
Bila tahu isteri ada kekurangan, memberontak.
Dugaan demi dugaan.
Memang hampir kearah bercerai.
Bercerai ker???
Baca la sendiri.

Penceritaan menarik.
Penulis pandai main dengan emosi pembaca.
Penulis suka membuatkan pembaca tertanya2 apa sebenarnya yang terjadi.
Dalam masa yang sama pembaca tak boleh skip 1 pun muka surat.
Sebab nanti takut terlepas pandang punca masalah.
Haaa... gitu la kalau nak suruh aku conclude kan apa yang aku faham.

Jalan cerita best.
Cuma nama tu, sering sangat aku confius.

Bintang nak bagi berapa yek??
7/10 bintang.
Yeahh.... sangat galakkan korang beli dan baca.
Tak boring.
Cuma ada seriosnya.
Dan ayat2 yang lantang, aku suka sangat.

Good job kak Rehan....

true,
Allene

Post a Comment

4 Comments

  1. ok.nak masuk dalam list nanti...hahahaha
    akk suka baca novel..masa je takde..alahai

    ReplyDelete
  2. hehe.. mcm best.. lama x beli novel dah..

    ReplyDelete
  3. Rajin la baca novel....bagus ni membaca amalan mulia

    ReplyDelete