kbba

Latest Posts

Novel Review - Kalau Sudah Berkenan

By 10:56 AM ,

As salam... 

Ok, seperti yang dijanjikan...
Eceh..ceh...
Aku nak review 1 novel yang best.
Bila baca tak la rasa cerita ni klise kan.
Tapi, ada sikit klise la.
Kahwin paksa.

Kalau Sudah Berkenan
By Cempaka Rembulan

Sinopsis: 

Mengisahkan seorang lelaki yang rasa diri diabaikan oleh bapa kandung.
Lelaki yang menagih kasih seorang bapa. Tapi tak dilayan.
So, dia memberontak. Macam2 benda gila dia lakukan.

Bila dah besar, bapa dia suruh pula kahwin dengan anak orang gaji.
Sapa tak marahkan. Tapi, di sebabkan harta dia turutkan juga.

Gadis yang dia kahwin, mungkin nampak biasa2 sahaja.
Tapi, dek kerana si gadis ni bijak mengoda laki, akhirnya kencundang juga laki dia.
Sayang sampai tak sanggup berpisah.



Tapi!!
Ada tapinya. hahaha baru dramakan.
Tapi, lepas rahsia yang dia simpan selamani terbongkar...
Isteri dia jadi sangat marah..
Rahsia apa???
Haaa...

Baca la. :P 


Pendapat: 
Aku suka cara perempuan ni goda2 laki dia. Hahaha... Korang leh try cara dia goda laki sendiri nanti ye. Perangai yang bersahaja.
Tak mengajar kita melawan suami. :P
Cuma cerita ni agak meleret2. Kalau korang nak tahu, sampai beranak pinak tau. 

Ranting: 
Dari 10 star, aku bagi 8/10
Sebab aku tak berapa dapat kepuasan dalam cerita ni. Aku seakan mencari cerita yang betul2 buat aku terkesan.
  
p/s: Peminat novel, korang patut ada 1 buku cempaka rembulan ni. Tulisan dia bersahaja... =)

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. biasalah.. setiap novel pun mesti ada klise kan... happy ending tu klise gak. kalau buat sad ending, hilang terus mood nak baca... lagipun, zaman sekarnag banyak pasal kahwin paksa. orang duk cakap kahwin paksa klise, orang beli gak kan ^^, sebab setiap jalan cerita dia berbeza.

    ReplyDelete
  2. hehe..nsib baik x cerita smpai ke alam kubur..err

    ReplyDelete
  3. harap harap novel ni wat drama,,her0 nya adi putra dan heroin nya zara zya..perghh mesti menarik even ada bab bab yang klise sikit..yang jadi tan sri tu plakon usop wilcha..hahaha agak nya mcam mana la drama tu..

    ReplyDelete

  4. jalan cite novel ni boleh tahan la..but please jadikan novel ni drama..rasa mcm nak tengok novel ni di dunia realiti je..nak plak hero nya adi putra dan heroin nya zara zya mesti lagi best..pergghh mesti layan punya la..

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers