Tragedi oktober 2014- Busy working mom

As salam...

Rasanya lepas ni, tak rajin lagi la nak update blog.
Bukan tak rajin sebab malas. Tapi sebab dateline yang terlalu padat.
Aku dah rasa nak tender surat resign je ni.
Sikit je lagi, sebelum meletop.

Tapi, kalau boleh aku tak nak jadi orang yang lari dari masalah.
Biar aku cuba settlekan semua kerja ni selagi termampu.
Aku baru pas present time schedule untuk semua 3D yang kena siap dalam masa 1bulan .
Ada lebih 10 view aku kena siapkan.
Bila aku buat schedule mmg terkeluar dari bulan oct.
Sampai ke nov.
Tapi entah la, boleh siap ke tak.

Aku manusia. memang boleh kerja lebih masa.
Tapi kena fikir suami dan anak2.
Sekarang yang balik ontime pun aku lelah nak mengurus rumah.
Lagi la kalau aku kena kerja lebih masa.
Macam mana dengan Harris yang tengah tak sihat tu.?




Buntu la
Nak terus berhenti, rasa macam manusia tak guna pula lari dari masalah.
Nak mencuba. Biar la apa jadi masa akan datang.
Agak2 aku tertekan, memang aku akan tender surat la jawapnya.
Sekarang ni pun tengah kumpul semua hasil kerja untuk interview tu.

Cuma 1 je la.
Aku tak nak buat keputusan dalam keadaan emosi.
Aku takut menyesal.
D dah banyak kali juga suruh cari kerja lain.
Aku kat sini pun dah lama.
Lagi2 sekarang ni, 3D aku sorang je kena handle.
Aku ni, tak pro lagi dalam 3D max ni.
Masih terhegeh hegeh.
So, management memang tak patut suruh aku buat semua dalam dateline yang singkat.

Korang doakan la aku.
Aku malas nak fikir sangat.
Nanti stress...
Doakan aku sihat sebulan ni. Anak2 tak meragam sampai aku kena mintak cuti.
Ni la masalahnya kalau aku sorang je yang boleh buat benda ni.
Tapi yang pelik tu, gaji tak nak plak naik kan.
Sengal unta duduk sini.

Ok la. dah terluah.
Agak2 aku stress nanti aku update lagi.
Korang tak nak dosa tak payah baca.
Tapi, kalau korang nak jadi pendengar, baca la luahan aku yang stress ni.
Mummy stresss fidyan ayiss...
Nanti tepi PC.




bye.

Post a Comment

2 Comments

  1. setuju dengan quote yang last tu...huhu...selagi boleh sabar...kite sabar ye allene..dah xtahan sgt ..rasa nak meletup tu...xyah tunggu2 lagi..resign je..mcm tu la skang ni daku rasakan...huhuh..

    ReplyDelete
  2. betul lah tu, semua nya rasa stress je kan?
    ni aku ni haa nak masuk tiga dah thn depan triple la kebizian aku, dgn study lagi.
    tapi takpe bertabahla beb kita semua ibu power rangers.
    aku power rangers pink. ko?

    ReplyDelete