kbba

Latest Posts

Alhamdulillah... Rezeki kami

By 2:49 PM , , , , ,

As salam...

Akhirnya... aku berjaya juga daftar SSM secara online.
Bukan senang ye kawan2 kalau nak daftar secara online ni.
Banyak kali aku cuba.
Kalau korang setakat mencuba, tak bertanya memang takkan boleh.
Memula aku tanya kat pakcik google.
Ada la few blog yang buat tutorial ni.
Aku follow.
Tapi, halfway tak jadi.
Lepas tu aku give up.
OK la.. amik cuti nanti pergi SSM je la.

Dalam pada aku nekad nak ke SSM, ada pula kawan bagitahu dia br selesai register online.
Aku tanya dia kenapa masa aku isi form dia macam tak reponse.
Then, kawan tu bagi link blog yang betul2 membantu.
Meh aku share kat sini.
Korang follow dari A-Z confirm menjadi.
nah.. >>link<<



Di hari yang mulia dan indah ni, aku dah pegang title CEO.
Kahahaha... :P
Excited sangat tau.
Syukur... antara impian aku dah termakbur...
Ini semua atas sokongan korang yang beli NC dan ayam pandan dari aku.
*itu paling laris aku jual*
Semoga Allah permudahkan urusan aku.

Insya Allah... logo tengah design.
Tapi, bukan aku design. Aku offer kat laki aku pun dia tak nak.
Tahu dah bini kaki cerewet.
Itu tak kena, ini tak kena.
Nak cari nama ni pun lebih sebulan ko..
Dari Art touch.. pergi ke Art Circle... pergi ke Art line...
Hahah yang last tu tipu je.
Nama yang kami pilih...


ALine Works - 002385360-D
Kenapa ALine Works???
Sebab aku combine kan semua business yang aku buat.
Lesen under 1 nama.
Aku jual barang ibu dan anak
Makanan
Cosmetic dan last skali.
Design service.
*tapi logo sendiri upah orang :P *

Ni dah final.
Sila jangan kutuk nama company aku.
Kawan aku kata macam alien.
Aiiipppp... besar makna ALine (cara sebut A-LINE) tu tau.. bunyi ala ala ALLENE gitu.. :P
Suggestion dari suami. Dia yang suggest nama tu.
Sebab macam nama aku.
Ohh.. terharu weeekkk...

Ok la.. aku sibuk nak set up macam2 lagi ni.
Mungkin ada Link blog khas untuk business.
senang aku masukkan dalam business card.
Wah... banyak kena fikir ni.
Design sticker bagai.. huhuhu..
Korang doakan aku ye. Nak gak berjaya...
=)

Bye...
*hati bunga2 ni*







You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. tahniah alin. berjaya jugak daftar ssm yer..

    ReplyDelete
  2. tahniah.. langkah pertama dah selesai, boleh laa ke langkah kedua dan seterusnya..semoga semuanya dipermudahkan..

    ReplyDelete
  3. Blogwalking sambil baca entri. :)

    Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah. Tahniah. Smoga bertambah maju business.

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers