kbba

Latest Posts

Besar dah anak kita kan...

By 11:00 AM , , , ,

As salam...

Macam sedih je bunyi ayat tu.

"Besar dah anak kita kan... "

Yup.. anak kami dah besar2 dah.
Kejap je. Rasa macam baru je membuncit dan meneran kat hospital tu.
Dah berlari dah anak2 aku ni.

Itu la punca2 nak anak lagi.
Insya Allah.. kalau rezeki dah sampai aku terima...
*senyum2kucing*

Harris time kecik


Harris dah jadi ultraman

Semalam bila sibuk2 basuh baju, angkat baju kemas dapur.
Siap semua kerja aku pun sambung aku punya ME TIME
Baca novel la apa lagi.
Kain baju sebakul tak berlipat lagi, aku buat2 tak nampak je.
Penat sangat dah rasanya.
Nak baring dan membaca je

Tengah baca2 buku, D baring nak tidur kan Hafidh.
Harris pula datang terkedek2 nak baring sebelah D.
Ehh... aku sedih tetiba...
"semua anak daddy.. kecian mummy baring sorang.."
Ayat kecian mmy dah keluar.

D pun suruh harris baring dengan aku.
Senyum lebar aku.
Harris ni jenis dengar kata.
Dia pun baring kat aku.
Memula dia main2. kejap naik, kejap turun sofa.
Aku memang suka baring kat sofa.
Last2 aku marah dia. Tidur elok2 la.
Pejam mata.
Aku tepuk2 belakang dia.
Tak sampai 10 minit, dia pun lena.

Bila kaki aku dah kebas, aku suruh D bawa dia masuk.
D pun dukong Hafidh ngan Harris masuk bilik.
Lepas tu, keluar bilik D pergi kat aku cakap...

" Dah besar kan anak kita... Harris.. " 

Itu la. Badan dah panjang.
Dah tak macam baby dulu, kecik je.
Bila Harris dengan Hafidh membesar sama2 tak perasan yang Harris pun makin besar.
Serious... aku tak sedar besar dah anak aku.
Walaupun baru setahun lebih.

Hafidh Harris...
Nampak je mummy daddy selalu marah2..
Tapi, setiap kali kamu tidur, kami la paling sebak...
Rasa bersalah sebab tak boleh control marah dengan anak.
Kadang terlepas tangan kena badan kamu.
Tapi, ketahuilah sayang, semua tu untuk kebaikkan.

*tetiba aku emo*

your love mummy
Allene
-typical mommy-










You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. kan lin..
    besar dah ank-anak kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la mimi.. rasa macam br je kahwin.. ehh... ihhihi

      Delete
  2. tersentuh baca ayat last tu...sama je dgn kite..mmg rasa bersalah sgt bila x dpt nak control marah kat anak2...bila time dorang tido tu la..tengok balik muka dorang..rasa sedih...rasa bersalah...huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la aeen. memang terharu time dorang tidur

      Delete
  3. kadang-kadang memang terlepas sebab kita ibu bapa pun manusia..
    Walau macam mana pun sentiasa ingatkan diri agar sentiasa beringat juga :)
    nama anak Nad Harith..huhuh..lebih kurang sama juga

    ReplyDelete
  4. Same la lin..nayli salu ckp, "ibu jgn mrh2,cian nayli"..bl penat kn..ibu nye jd singe la..huhu

    ReplyDelete
  5. Anak saya 3 boys.
    Belum rasa nak tambah:)
    Yamg last umo dekat 1 tahun setengah.

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers