kbba

Latest Posts

Demam 2 jam.

By 1:10 PM , , ,

As salam...

Ola semua...
Aku tengah stress ni.. tengah sakit hati ni...
Huhuhuh...
Bertabah la allene....
Agak2 business dah maju, berenti je kerja yang menyakitkan hati ni.
Aku suka buat 3D ni.
Tapi, bila orang push cepat2 mula la aku rasa dalam situasi labour room..
Hahahha...
Stress tau.
Kalau PC ni hebat sangat tak pe.
Ni nak test2 render lagi.
Nak setting2 lagi..
Bila dah siap... tukar LAYOUT...
Bila dah siap... comment itu ini..
Time aku buat wat tak tahu je.
Pastu mintak esok..
OK aku tidur office la malam ni.
Anak2 ngn laki biar la dorang...
CAMTU???




Sabo allene..sabo...
Senyum...
Ko update blog boleh pulak???
Hahahha...
Aku tengah test render...
Sambil menunggu aku update ler...
cliche sangat... :P

OK back to story mory demam tu.
Aku demam 2 jam semalam..
Macam sengal je demam 2 jam..
Hahah orang biasa demam 2 hari kan..
Aku pun tak tahu kenapa.
Tetiba OTW balik dari deliver ayam pandan kat puchong badan aku jadi seram sejuk.
Isshh.. seram plak.

Bila sampai rumah je, aku dah betul2 tak larat.
Sakit semua sendi tu.
Sengal kat pinggang tak payah cerita la.
Dah terguling2 aku.

Lepas tu, aku gagahkan diri untuk mandi gak.
Tak boleh wei... air tu aku rasa sejuk mencucuk ke tulang.
Terjerit2 aku sorang2.
Sedihnya.. sakit tak dapat manja2 dengan laki.
Dah anak2 masing2 buat hal.
Sah2 laki aku kena jaga dorang.
Layan diri sendiri je la lin oiiittt.

Lepas bersihkan diri aku pun pakai sweater stokin...
Issshh.. memang gigil habis la.
Pastu baring.
Laki aku suruh makan panadol.
Aku bab2 makan ubat ni memang lemah sikit.
Bukan sebab tak sedap.
Tapi, kesan dia bila dah tua tu yang aku tak gemar tu.
Gagah gak la aku cari ubat.
Jumpa la paracetamol.
Aku bedal 2 biji.
Masuk bilik, aku sambung tidur.

2 jam pastu aku terjaga sebab panas sangat.
Peluh mencurah2 keluar.
Terus bangun bukak stokin, tukar baju.

Pastu, aku g living, tengok 2 hero aku tergolek depan TV.
Layan astro ceria, patut aman je.
Aku pun join sekali.
Tetiba aku jadi cergas plak.
Siap boleh main2 dengan anak2.
Ehh... cepat betul sihat aku ni..
Huhuuh...

Bila aku fikir balik, elok ke ubat yang bagi kesan terlalu cepat kat badan kita ni ye???
Aku musykil habis.
Nanti aku selidik.
Payah gak kalau gini.
Bukan aku nak sakit.
Cuma nak tahu, ada kesan teruk tak untukjangka masa panjang nanti.
Huhuhuh...
Korang macam ni tak?

Risau aku la...
OK jom sambung buat kereje...



yang pelik,
Allene
-typical mommy- 

You Might Also Like

3 leave a massage here...

  1. pernah jugak demam 2 3 jam ni.. tak tau la sebab ubat ke hapa.

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan allene.Serius cantik sangat blog u.No wonder u r the designer.I really admire your blog design. Hope bolehlah u share your expertise.jemput datang blog i yer.Im on a mission looking for working at home mom.

    ReplyDelete
  3. Demam 2 jam... !!! moga cepat sembuh ye lyn..

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers