Kolam renang D.I.Y


As salam...

3 hari tak bukak Fb, berlambak komen nak approve..
Hihih..
TQ korang sudi singgah dan jengah teratak comel Allene ni.

Maaf la lewat update..
*ada orang tunggu aku update ker?*
Aku busy sangat2 pagi tadi.
Ada personal thing.
Lepas tu, settlekan kerja sikit.
Ni baru nak ngadap blog.
Cerita ada macam2 nak share ni.
Opkos pasal MHA kuasa dua tu kan.
Huhuhu...



Last Friday Lin EL.
Ada personal thing ngn BS.
Masa Daddy dorang ni g solat, lin pun sibuk la bagi makan, mandikan dorang ni.
Lepas tu, tetiba terfikir nak bagi dorang enjoy sikit.
Aku pun apa lagi, masuk wash room, amik tub mandi dorang masa baby tu, letak kat balkoni.
Lepas tu isi air.. meluru dorang lari..
Hamboi.. kemain korang ye nak...
Ada la dalam setengah jam aku biarkan dorang berendam.
Sambil petik daun2.. amik itu. amik ini..
Kemain ye.
Nak marah tak sampai hati.
Dah aku punya idea..
hihihi


Tengok la antara aksi dorang yang sempat aku snap.
Aksi lain, tak sempat snap sebab sibuk jaga dorang.
Takut jatuh, sebab lantai licin.
Macam gergasi terjun dalam tub.
Sengaja je dia buat gitu...
Huhuh.

Memang lin plan nak beli kolam letak kat sini
So, bila cuti2 boleh la dorang lepak mandi2 kan.
Tapi, bila fikir anak2 aku yang suka main air tu, niat di tangguhkan.
Kang hari2 nak mandi kolam.
Pengsan mummy daddy bayar duit air nak oittt...

Tapi, seronok tengok perangai masing2.
Adik makin besar, dan dah jadi kawan abang dia.
Senang hati mmy duduk santai ngn ddy.
Korang main berdua.
Tapi!!!
Asyik la gaduhnya..
=D




Post a Comment

4 Comments

  1. hihihihi...budak2 suka laa kak main air... kat dalam besen kecik kat bilik air pon jadi.. kite masa zaman sekolah dulu mandi dalam kolah air.. mak dpat tau , memang compem kena sebat dengan getah paip.. hehehehe

    ReplyDelete
  2. Mummy beli la pool satu. haha Budak2 suka kan main air..

    ReplyDelete
  3. Hehehe...kolam kecik ni pon jadi lah mommy. Comel jer ☺

    ReplyDelete