kbba

Latest Posts

Nak cantik dan sihat

By 11:30 AM , ,




As salam...

Sapa nak cantik??? 
Sapa nak sihat?? 
Sapa nak cantik dan sihat??? 
Mesti la semua orang nak kan... kan... 
Sama la macam aku ni ha...
Lagi2 dah 2 kali nyawa dihujung tanduk.
Macam2 jarum dah kena cucuk kat badan.

Cantik ni, tak semestinya muka kena macam cik ta or fasha sandha.
Muka sendiri pun cantik sebenornya...
Tapi, kita kan bukan retis.. so, cantik tuk husband je la. 
Beso pahala kan..kan... 

Aku ni idok la cantik.. dan idok la tengah perasan cantik.
Cukup la kalau cantik dan sedap mata memandang.
Lagi2 yang bekerja kan.
Muka tu takkan nak pucat je.
Touch up la lipstick sikit.
Tepek compact powder sikit.
Cukup manis dah aku rasa.

Kesihatan pun penting.
Kalau kita tepek bedak 3inci kat muka sekali pun, tapi tengah tahan sakit, hilang serinya.
Tetap akan nampak rupa orang tak sihat.
Huhuhuh
I feel it.

So, now aku nekad nak sihat dan cantik.
Ingat tak entry aku diet tu? 
Aku rasa aku sakit sebab diet.
Sebab kekurangan zat.
Aku pula jenis tak amik apa2 pun supliment.
Habatussauda dah habis aku tak refill lagi.
Madu malas makan.
Makanya kurang zat la dalam badan ni. 


Bila ada member tegur, baru aku sedar.
Mungkin la. 
Aku terlalu obses nak kurus.

Lepas ni, aku kena selarikan.
Diet, cantik dan sihat.
Tambah 1 lagi plak kan. 

Tadi, aku beli supliment, vitamin c
Aku pilih yang 1000mg.


Masa sakit haritu, doctor suggest amik vitamin C untuk hilangkan virus dalam badan.
Huhuh. 
Aku pun pergi beli, kat watson jo.
Cukup la aku amik vitamin c dulu untuk bulan ni.
Untuk buang virus dan kulit gak... 
hihihiih
Lepas tu, mulakan makan madu setiap pagi. 
WAJIB allene! 

 Owh sebelum tu, nak share berat terkini aku 61kg... 
Hahah.. naik 2kg kan. ok bye!!!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>IKLAN<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


Modern nursing cover
hurry while stock last

if interested, pm us at




 photo watermark.png

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. Vit C bagus sangat untuk skin..promotes collagen growth...
    Kalau maintain pengambilan...boleh jadi awet muda sentiasa :)

    ReplyDelete
  2. huhuhu... kena continue balik vit c nie..

    ReplyDelete
  3. tak ada ambil lagi sebarang supplement skang ni..lpas bersalin Raynia makan lah shaklee kejap..lepas tu dah stop...hmm..mcm nk beli je vit c ni..heheh

    ReplyDelete
  4. saya ni berniat je nak diet bermula tak pernah hahahahaha

    ReplyDelete
  5. lya pon ada amal vit c shaklee..

    selain tu leh minum minuman tambahan cam kolagen ke..

    ReplyDelete
  6. nutrition mesti cukup utk lose weight. Make sure every meal cukup karbo protein vitamin n mineral

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers