Novel Review - Cinta ada di sini



As salam...
Aku lama gila kot nak baca buku ni.
Tunggu dan tunggu adalah dalam setahun setengah.
Baya umur Harris Adeel kalau tak silap.
Punya la excited nak tunggu cerita ni siap.
Penulis dah post cerita kat blog.
So, bila kita follow baca seronok la plak.
Layan aja idea gila penulis ni.
Sebab apa kata gila??
Korang baca la.... :P 



CINTA ADA DI SINI
By Sha Ibrahim



Sinopsis: 

Cerita kekeluargaan yang sangat tragis.
Edlynn Jasmin, seorang remaja yang dahagakan kasih daddy dan abang kembarnya setelah kematian ibunya.
Arwah ibunya mewasiatkan Edlynn untuk terus dekat dengan keluarga kandungnya.
Namun, kedatangan Edlynn ke rumah daddy tidak dialu alukan oleh semua orang.
Edlynn jadi marah dan memberontak.
Dan bertambah marah bila mengetahui kesah di sebalik penceraian mummy dan daddynya.
Sehingga mummynya menderita sakit dan meninggal dunia tanpa suami dan anak2 yang lain.

Kisah cinta Edlynn dan doctor Ikmal yang sangat kelakar dan mencuit hati, mesti akan membuatkan kita tersenyum sendiri.





Pendapat: 

Best!!! cerita tak clise kena kahwin paksa. Hihih... Family matter. Family first. Macam mana sweetnya hubungan mereka adik beradik. Walaupun marah, tapi dalam hati sangat menyayangi adik mereka.
Daddy yang romantik... awwwhhh... 1st time baca buku, aku suka orang tua romantik... hihihi.
Terbayang bayang agak2 bila aku dah tua romantik macam tu jugak tak???

Pendek kata, buku ni akan buat korang ternanti2 endingnya dan tersenyum sipu membaca.
Happy reading semua.... 

Ranting: 
Dari 10 star, aku bagi 9/10
Aku admire kat EJ. Serious ada ke orang macam dia yek Sha??? 
  
p/s: Sha Ibrahim suka buat cerita tahap kayangan tau.









 photo watermark.png

Post a Comment

4 Comments

  1. Menarik tu, kena miliki gak nie :)

    ReplyDelete
  2. dengan cerita pasal orang tua romantik, yang best tu. hehe. seronok baca cerita pasal family ni... ^^

    ReplyDelete
  3. Edlynn sangat memerlukan seseorang di sis namun dia terluka mendengar kata kata hina dari darah daging sendiri 😭😭😭😭😭

    ReplyDelete