kbba

Latest Posts

Aku kembali berdiet

By 5:22 PM , , ,

As salam...

Aku diet semula after demam teruk haritu.
Sebenarnya lama dah tak demam.
Lepas pada demam tu, aku rasa aku demam sebab diet.
Hahah...
Jangan percaya sangat, cakap aku.

Aku cuma rasa je.
Sebab utama mungkin tak cukup khasiat dalam badan.
Tak ada amik any vitamin.
So, dalam sebulan dah aku rehat dari diet.
Hamboiii makan tak ingat.
Pelahap tahap dewa.



Bila aku rasa semakin berat dan malas, cepat2 whatsApp member aku.
So, dia pun cerita bla...bla... bla...
Dapat la semangat sikit kat situ.
Ala.. aku bukan nak kurus sangat pun.
Aku cuma nak rasa ringan.
Nak buat kerja laju sikit.
Nak jalan laju sikit.
Tak adalah sampai aku kena seret kaki bila berjalan kan.

Nak sexy sikit tuk cik abang..
Hahaha... bagi cutting sikit la..
Tak ada la laki tengok straight je.. ahahah lalalalalal.

Hari ni, dah hari ke3 aku diet.
Aku tak follow diet kelvin zahri atau diet Atkins.
Tak mampu joyah diknon...
Tapi, aku create my own diet.
Makan tu, berpada pada.
Air, minum secukupnya.
Itu sahaja.
Simplekan.
Buat apa nak rumitkan kepala kita dengan semua rules yang manusia create kan.
Selagi laki aku tak bagi ayat sentap kata aku gemuk, aku ok je.

lagi 1, hari2 aku buat Squat exercise .
Hari pertama 50x
Hari ke 2 25x (kaki sakit sebab hari pertama buat bnyk sangat)
Hari ke 3 45x (kaki dah ok)
So, Esok aku kena buat 50x. Gogo chaiyokk....

Supplement aku amik vitamin c(macam tak ada kena mengena je)
Minum jus delima dan makan madu (2 benda ni, culas lagi.)

So, conclusion kalau korang nak diet, jangan stress kan diri dengan rules entah pape.
Amik supplement dan buat exercise. Sehari at least 10minit cukup.
Sambil tengok TV pun boleh.
Ok... good luck to me and all yang tengah diet.
Kalau korang berjaya hallo2 la aku.
Boleh jadi sumber inspirasi... =D





You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. saya hari2 nak diet tapi tak tau bila nak mula hahahaha

    ReplyDelete
  2. mia pun tengah diet juga ni...

    psstt : tahniah ya... http://www.mialiana.com/2014/12/pemenang-bertuah-url-blog-11.html

    ReplyDelete
  3. Good luck sis...akk nk diet tp xpnh2 berjaya..asyik ke laut je tau

    ReplyDelete
  4. fyna pun otw nak diet. nak turunkan dalam 7-8 kg je. tue pun. huhuhu.... nafsu banyak menguasai diri ini.

    ReplyDelete
  5. Fuyoooo. Squat tu banyak giler first day. I feel you sbb dulu first time i squat pon sakit gila . Untung si suami ;)))

    ReplyDelete
  6. Ros pun masih dalam proses diet. hihi..

    ReplyDelete
  7. nak diet takpe, asalkan x menyeksa diri..
    sebenarnya lya ada bca psl diet aritu, antara berat badan daging atau lemak..
    cth, berat bdn kita sekarang 60kg..tp nmpk gemuk & mgelebar..blh je kekalkan berat badan tu cuma pastikan bdan kita kemas iaitu pastikan kita berat daging..klo tgk cth perbezaan lemak 3kg & daging 3kg.. berat y sama, tp daging lembu dll kecik & kemas ke kan..klo tgk pd lemak..besar kuantitinya dr daging td. tp kna buat senanam sikit..esp tang perut.sit up pon dh OK. lya pon cuba kontrol, mkn mcm biasa, cuma dah x makan mlm..selewatnya mkn petang/

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers