kbba

Latest Posts

Mood kelaut

By 3:54 PM , , , ,

As salam...

Mood masing-masing mesti tengah tak syok kan..
Sama la, aku pun...

Bukak FB, macam-macam berita banjir dapat tengok.
Sahih atau tidak, tak berani nak komen.
Tengok sambil lalu.
Sambil berdoa, semoga dipermudahkan urusan dan ringgankan dugaan dariNya.

Allah dah banyak kali tegur Malaysia dalam tahun ni.
Kes MH kemarau dan banjir teruk.
Setiap yang terjadi semua telah tertulis.
Semoga apa yang jadi pada malaysia, ianya mendekatkan diri kepadaNya.

Pada yang amik kesempatan, reka cerita politik.
Kaitkan dengan macam2 politik.
Cari salah orang sana sini.
Aku rasa ini bukan masanya.
Sepatutnya, selepas kejadian banjir tahun lepas, kerajaan dah buat post mortem.
Cari solusi terbaik.
Bila dah tahu, setiap tahun banjir, kita patut get ready.
Sebelum air naik, lagi bot-bot patut dia sediakan di setiap kampung.



Buka map untuk cari kawasan tertinggi.
Bina sebuat dewan besar untuk penempatan mangsa.
Sediakan makanan secukupnya.
Sepatutnya semua ni, dah difikirkan awal lagi.
Walaupun tak banjir teruk, sekurang kurangnya segalanya dah terjamin.

Atau mungkin semua yang aku katakan sudah tersedia.
Tapi, masih tak mencukupi.
Tak pe, kita terima dengan redha.
Allah hanya menguji hambanya yang mampu diuji.

Kecian tengok anak kecil berlapar.
Pampers tak cukup.
Hopital terputus bekalan electric.
Heli tak boleh landing.
Aku tak fham kenapa.
Setahu aku, setiap hospital dan bangun macam tu, perlu ada tempat landing.
Sebetulnya top of building.
Baru boleh landing masa banjir.
Atau mungkin tempat landing heli di padang?
Kenapa masa design dorang tak fikir??

Sapa belajar building by laws?
Explain kat aku, tak tahu.
Huhuhuh...

Ok la.
Aku tengah update resume ni..
krik...krik...
2015, aku rasa aku perlukan anjakkan paradigma.

Semoga semuanya selamat.
Dipermudahkan...
Selitkan sedikit doa untuk mereka dalam solat kita.
Itu je.
Sapa yang cuti, jangan enjoy sangat ok.
Pastu pos gambar suke muke sumenya.
Simpan je gambar tu dulu.
up status pun, agak2 je.
Lagi baik puasa up status dulu.

Ok da...



You Might Also Like

0 leave a massage here...

mommylin.juniorhappy

Followers