Denggi yang dengki

As salam...

Penatnya T_T"
Husband ku warded... uhuhuh
Gara2 seekor nyamuk yang... dengki!

Demam D dah seminggu da.
Biasa la orang lelaki ni, KUAT.
Bila suruh g klinik payah...
Bila suruh check darah pun payah...
Penyudahnya, bila dah tak tahan sakit kepala, baru la check darah.
Result DENGGI.

nyamuk dengki.. uhhuhu dapat ko, SIAP!!!





Bila dapat result tu, darah dia tak ada la platelet rendah sangat.
OK la gi la. Doctor kata, goverment tak terima klu 70++ ni.
Kalau 65 kebawah baru gov. terima.
Aku pun fuhh.. lega.

Bila aku tny D, nak warded ke tak?
Dia pun duk fikir je..
Mungkin dia fikir sedalam dalamnya.
Ada bini anak2 kan.
Banyak benda nak kena fikir.

Pastu, aku nekad nak hantar dia masuk ward.
Kecian tengok D.
Kepala sakit bertambah sakit bila anak2 bising sebab bergaduh.
Belum campur dengar bini duk bebel2 marah anak lagi.
=D

So, untuk kebaikkan, bagi la D berehat betul2.
Sambil dipantau oleh nurse2 yang cantik kat hospital nanti.
Huhuhu...
Pantau je ok. Bukan pandang2 jeling2..
Nanti 2-2 mata kena korek.

Malam jumaat tu, aku pulun kemas rumah.
Dalam kepala dah plan nak hantar D pergi columbia Asia kat puchong.
Anak2 letak rumah mak.
So, bila aku free leh tengok D.
Anak2 duduk rumah mak wan.

Sabtu, gigih bangun pagi2 kemas baju zasss pergi puchong.
Drop D kat hospital dulu.
Aku hantar anak2 pergi rumah mak wan.
Sampai hati bini tinggalkan laki sorang2.
Hihhi
Nasib laki aku tak kritikal sangat pun.
Alhamdulillah.. boleh lagi berjalan sendiri.
Dah seminggu demam.
Mungkin dah kuat sikit la.

Settle uruskan anak kat rumah mak wan.
Aku pun zass ke hospital.
Sambil tu, contact suplier daun pandan ni.
Aduhh.. tak dapat2
Risau gak.
Order nak kena settle.
Huaaa.. nangis dalam hati bila urusan business kena settle sorang2.

Sampai hospital D belum pun amik darah lagi.
Umat kat situ, punya la ramai.
Pening aku weiii..
Dah macam klinik kesihatan je aku tengok.
Cuma tak ramai warga asing macam kat KK la kan.

Penyudahnya D dapat bilik jam 5 petang.
Dari pagi pukul 9 datang hospital tu, 5 petang baru dapat bilik.
Memang menyirap je aku ngn hospital ni.
Tak pe, later aku cerita detail...








Post a Comment

10 Comments

  1. Sama la hr tu pun nadt warded situ gak. Penuh wad. Nadt datang petang kol 1 gitu dapat wad kol 8 malam. Tp service semua very good, staff semua baik.

    ReplyDelete
  2. bahyaa denggi nih..kena cepat dapat kan rawatan..semoga cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
  3. bahaya tau demam denggi nie.. semoga husband awak cepat sembuh yer..

    ReplyDelete
  4. kalau dah kena denggi cuba lah buat sup ketam.. bukan ketam nya yg penting tapi supnya yg penting... nanti platlet tu akan naik sendiri... kalau dah start naik dia akan terus naik...

    ReplyDelete
  5. semoga D cpt sembuh ye & x melarat..
    nnti mkn sup ketam nipah..penawar denggi

    ReplyDelete
  6. dh ok ke???ubat paling mujarab sekali minum sesudu air perahan pucuk betik..tumbuk lumat pastu perah air dia..minum laju2...hub etty 2y ago kena..n etty buat cmtu..trus platlet naik

    ReplyDelete
  7. bahaya deman denggi ni.. kena hati2 akak

    ReplyDelete
  8. wohh..
    denggi tu, bahayenye..
    semoge cepat sembuh..=)

    ReplyDelete