kbba

Latest Posts

Hafidh Free Diapers - Nak potong ni mummy...

By 10:34 AM , , , , , , ,

As salam...

Hafidh kencing kat car seat semalam...
Huaaa....
Speechless aku tengok perangai dia.

Dia dah boleh tahan kencing sekarang.
So, bila dalam kereta OTW pergi rumah BS, memang aku dah tak pakaikan pampers lagi.
Kalau nak pakaikan pun dia tak kan nak.
So, tak pe la. Agak2 dia nak kencing psyco dia benda lain.
Sambil tu, leh ajar dia tahan kencing sampai jumpa toilet.

Nak dijadikan kes, dia amik car adik dia.
Padahal aku dah beli sorang 1 dah car tu.
Tapi, car Hafidh tertinggal kat rumah.
Adik dia punya car pula dalam kereta.
Dah berebut la jadinya.

Nasib hafidh pakai car seat yg jenis boleh basuh dalam mesin =D 


Bila dah bergaduh, aku pun apa lagi, dari kucing jadi rimau la..
Pastu Hafidh nangis, sebab kena bagi adik car.
Masa tu la dia terkencing.
Tapi, dia tak bgth pun.
Senyap je sampai kat rumah BS
Bila nak keluarkan dia dari car seat je, tengok dah luncun.
Menangis aku... huhu habis la kereta.
Perasan anak dah pandai sangat kan.

Pasrah.



Jadikan pengalaman indah je la.
Pasni, kena cuci kereta.
Luar dalam kena sabun.
Hhuhuuh...

Pakai seluar sendiri

Anak ni, bila sampai 1 fasa, dia sendiri nak pakai seluar or baju sendiri.
Tak kesah la terbalik ke, tersalah masuk ke, janji dia pakai.
Hafidh cmtu gak la.
Lepas keluar toilet, dia pakai seluar sendiri.

Ada 1 day tu, lepas keluar toilet dia tak nak pakai seluar tau.
So, aku ugut dia.
"Hafidh... pakai seluar sekarang, kalau tak mummy potong nanti.."
Hafidh gelak2..pastu dia pakai.

Keluar toilet lagi, dia tak nak pakai seluar sambil buat apa nth dengan anu dia.
Aku tanya, hafidh, buat apa tu??
"Nak potong mummy... "

Huaaa....
Dia kenakan aku.

"Ok, nak potong yek?? meh sini mummy potong..."
"Eh.. tak nak tak nak... "
Sambil gelak2 dan pakai seluar.

Tengok, baru 3 tahun...
TIGA dah pandai tau kena kan aku.
Ishh.. macam2 hal.

Itu la part paling aku tak leh lupa.

Terkencing di OLDTOWN

Adik yang meramalkan abang bakal kencing kejap lagi.
Kat pintu belakang tu la hafidh kencing. 

Ni, paling aku geram dan paling tinggi aku sabar.
Sampai je, oldtown aku tnya Hafidh nak kencing tak? tu ada toilet.
"Tak nak mummy nak makan..."

Ok makan dulu.
Siap makan tny lagi...

"Tak nak mummy..."

Sekali tu, tengah borak2 dengan D, dia pun jalan2
Berdiri statik kat tepi pintu oldtown.
Pastu... mengalirkan air kencing.

Arrggghhhh......

Mencerlung mata aku pandang dia.
Ingat nak lepuk je.
Tapi, sabar Allene..sabar...
Angkat bawak g toilet, pastu suruh D amikkan baju dia.
Masuk toilet aku kemas kan dia.
Nak pukul tak sampai hati.

Settle kemas Hafidh aku g cashier bayar.
Sambil tu, cakap dengan akak tu, Sorry kak anak saya terkencing kat situ.
Tak pe, nanti saya lap.
"Dia tak pakai pampers ker? ke pampers penuh.?"
Eh tak, dia dah free diapers. Lupa la tu.
Oh ok tak pe.

Agaknya dalam hati sapa tahu..
Malu dah mummy nak.
Tak pe, it so kay.
Pasni, sampai terus masuk TOILET.
No excuses.
Huh!






You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. Hee..baru2 free dryper g2 la..mcm nayli kalu die nk terkencing kecoh ckp nk g toilet ..hee..ibunye plak pakse soh tahan jap..

    ReplyDelete
  2. mmg mencabar time mcm ni...tp sy rsa kalo awal2 ni bila keluar bjln mmg ptt pakaikan pampers..sb dia masih xleh nak control bila kat lua.. slow2 lah lpas ajar.. tp anak sy bru 1y9m.. blm msa lg hehe

    ReplyDelete
  3. hehehe.. comelnye kak.. si adik pon dah pandai ajak gaduh.. tp bagus jugak mengalah jugak si abang nye,.. anak sy baru setahun, x berani nak free diapers lagi.. tp dia suka bukak seluar sendiri and bukak pampers.. geram betul

    ReplyDelete
  4. hihi..biasalah mula2 tu mmg terbabas jugak..

    ReplyDelete
  5. Bes pengalaman free diapers hafidh..u are my inspiration....fuh...gigil ni nk mula..

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers