3rd Birthday Bash Hafidh Aryan

As salam...

Finally.. aku update gak entry Birthday party Hafidh Aryan ni.
Malas tau nak update.
Sebabnya nak kena edit gambar.
Susun gambar.
Fuhhh... Kena rajin buat ni.
Hihihi..

Ambil kesempatan guna 2 pc.
Nampak macam busy sangat la kan.
Hhuhu.

Kita mulakan dari Birthday Theme la ye.
Theme ni, tak la beria ia aku search.
Benda ni datang spontan je.
Sebabnya aku nak sekalikan dengan Doa selamat dan majlis akikah.
Harus la tema yang bersopan sikit kan.
Memula kitorang nak amik tema kambing...
Bahahah.. serious kelakar.
Tapi, kambing yang comel la..
Sheep.
Shaun the sheep.

ini la contoh tema sheep tu. 
Tapi, macam tak suka sebab nanti rupa kek tak comel.
Huhuh...

Bincang dan bincang.. tetiba aku nak buat tema soccer.
Simple.
Budak2 pun memang suka bola.
Kan...

Maka, terjadi la soccer theme untuk 3rd birthday bash ini.

Design by untie Qist juga. Senang kan

Aku, bab2 deko ni, dah ada orang kepercayaan.
Senang, order je.
Kitorang diskus majlis apa yang sesuai.
Lepas tu, main sent2 gambar contoh.
SETUJU???
Ok, Qistina pun buat design.
Proses tak lama pun.
Bila aku ok, then dia pun proceed printing.

Kalau dengan customer lain, dia pos je.
Tapi, kitorang sempat la nak COD.
Leh menjemah sekali.
Siap borak pasal business.
Hahah.


Simple deco. Order dari BFF Qist ali
So far dah 3 kali aku order dengan dia.
Memang ikut cita rasa aku la.
Aku pun tak payah busy sangat nak fikir benda2 remeh macam ni kan.
Tapi, dapat hasil BOOMMM... !!!
Senang kan.

Bila dah gantung, gini la rupanya. 
Pasang sendiri je. Tak susah mana pun.
Tapi, aku amik jalan mudah.
Tak payah nak kain putih kat belakang.
Tampal terus je.
Guna double tape, yang ni, beli sendiri la ye.
Alas meja je aku punya.
Shawl aku beli pendek sangat.
Aku tak pakai, buat alas meja.
Heheh bijak kan. Jimat pun ye.
Tak kuasa nak beli alas baru.

Uniform. Beli kat uptown je. Malam sebelum majlis. Senang kan. 
 Bebudak ni, aku tak sempat nak order baju siap nama2 dorang.
Jimat duit ye anak2.
Almaklum la.. dah beli kambing tunggangan si Harris Adeel.
So, apa yang ada dan terlintas je la mummy beli.
=D
Kalau last year, dapat sponsor tahun ni tak mo la kena sponsor lagi
Segan tau mmy dengan untie kiutkids tu.
Hihihi...

Kek plak.
Kek pun last minit.
HIhihi... nak order, tapi tak ada sapa nak amik.
D mesti busy.
Dengan delivery ayam pandan lagi.
Last2  mummy mintak tolong dengan pakngah g beli.
Tapi, make sure thema bola ye.
So, ini la hasilnya.
Kena plak kan.
ihhi
tak payah tempah. Beli siap je


So far, aku puas hati dengan semua kerja last minit ni.
Rushing tapi menjadi.
Boleh la ye Hafidh Aryan.
Next year turn adik punya birthday plak.

Ok, later kita sambung daaaa~~~



Post a Comment

7 Comments

  1. amboi.. hijau temanya.. dah lama tak befday party camni.. akikah bebudak pun tak buat lg..

    ReplyDelete
  2. sayang pulak nak makan kek tu..hihi
    balas kunjungan kat sini =)

    ReplyDelete
  3. meriah juga majlis nyer. Happy belated birthday to Hafidh Aryan
    terima kasih sudi singgah blog saya... singgah dari nuffnang :D

    ReplyDelete
  4. Terbaik la mama allene ni...cantik deko haaaaaaaaaaaaa....nak tempah dengan u boleh hehehhehe

    ReplyDelete
  5. Lame weh tk komen blog kwn2..bes theme hafidh...semoga jadi ank soleh

    ReplyDelete
  6. Hehehe.. kalau segan kena sponsor baju, boleh aje barter trade ngan ayam pandan frozen hihihihihi :D

    ReplyDelete