CNY 2015 - Short holiday and family vacation

As salam...

Seronok bercuti kan.
Sakan la berhibur sana sini, tanpa sedar duit macam air je keluarnya.
Huhuh...
Tak pe, janji happy kan.

Tapi... hamboi.. penat nauzubillah..
Konon cuti panjang untuk berehat.
Tapi, memenatkan badan lagi ada la.
Huhuh

Janji dapat berjimba. Baru best cuti ni.
Tak kan nak duduk rumah tidur je kan.

Awal pagi Khamis, aku dah get ready nak balik Muar.
Beg dan barang2 SIL penuh kereta.
SIL tumpang barang untuk bawak keMuar.
Campur lagi barang aku yang sedia banyak.
Wah.. penuh bonet Alza aku tu.

Sampai Muar, lepak2 sekejap terus shoot ke Mersing pula.
Rumah Abang D. (BIL)
Dia baru pindah rumah. Lagi pun dah lama kot tak jumpa.
Sibuk semendang BIL aku tu.
Orang kuat FELDA la katakan.
Hihihih...

Seronok anak2 bila dapat jumpa dengan sepupu sepapatnya.
Dah la tanah lapang kan.
Memang suka sangat.


seronok berjimba. 




So, memang dalam plan nak berjalan mandi laut bila sampai Mersing.

sempat selfie ngn anak2 dalam kereta.
Tapi, planning out sikit.
Plan nak pergi mandi di Pantai Air Papan.
Tapi, setiba kat sana, tengok keadaan macam tak sesuai la plak.
Ombak kuat.

Anak aku si aris tu plak tak diam bila nampak air.

Sempat gak la aku snap gambar sawah padi ni.
Ya Allah... cantik dan indah sangat pemandangan ni.
Tak terucap rasanya dengan kata2.
Nak berhenti kereta tak boleh.
Kami konvoi. huhuhu.
Dapat snap pic pun dah syukur.


Indahnya... 
Anak aku yang semua orang dok sibuk jerit.
Laju sangat berlari nak pergi kat air.
Huhuh

Budak bertuah sorang ni. Alahai... 

Kitorang datang sini dengan family Mokteh D.
Memang meriah kalau berkelah ni.
Tapi, since tak boleh nak mandi kat sini, kitorang change program.
So, dapat jemputan ke Rompin Beach Resort.
Seronok kami.
Berjalan lagi la.
Lagi pun, nak ke Rompin dari Mersing dalam sejam lebih macam tu.

Sampai je di Rompin Beach Resort, apa lagi budak2 ni terjun kolam la.
Memula Harris tido, aku pun tumpang la chalet mokteh tuk letak harris.
Letak je atas bantal, terus bangun.
Hhuhu sabar je la.

Bawak di pergi kolam mandi.
Tapi, masa sampai je kolam tengok Hafidh dah nak pakai baju biasa.
Tak kan dah sudah mandi pula kan.
Rupanya, anak bertuah aku tu tenggelam.
Tu yang dia fobia, tak nak mandi lagi.
Tragis sangat tau.
Terlentang lama kata mak long dia.
Cuak aku dengar.

Turn adik plak sibuk dok mandi.
Yang sorang ni, tak ingat dunia bila dapat air.
Nak mandi sendiri tak mahu orang pegang.
Sabar je la.


Kolam  mandi yang sangat meriah. 


Lepas bawak anak2 mandi kolam pulak, kitorang jalan2 kat tepi pantai Rompin.
Bestnya tengok pantai.
Tapi tak mandi la. Sebab dah nak magrib masa tu.
Jalan2 tangkap gambar dan selfie je.
Jadi la kan.



Lepas tu terus shoot balik Mersing.

Sabtu lepas sarapan, aku gerak ke Muar semula kemudian melaka.
Nanti story lagi la ye.
Daaa~~~






Post a Comment

0 Comments